Hoved menu:
Torsk i svøb
Art:
For-/eller hovedret
Tid:
20 minutter samt 10 minutters bagetid
Til:
4 personer
Ingredienser:
400 - 800 g (afhængig af om det skal være for- eller hovedret) torskefilet
1 bundt friske, grønne asparges
1 rød eller gul peberfrugt
6 fed hvidløg
½ teskefuld Chiliolie der river i m\'e5leren
Forarbejde:
Udskær filetstykkerne i 4 pæne portioner.
Vask og rens asparges og peberfrugt og skær dem i mindre stykker.
Pil hvidløgene.
Lad lagen dryppe af ansjoserne.
Optø eventuelt filodej.
Skær hele skallen af citronerne, skær citronkødet i skiver og fjern eventuelle sten.
Fremgangsmåde:
Blend ansjoser og hvidløg. Smag til med chiliolien.
Anret asparges- og peberfrugtstykkerne midt på hver sit stykke filodej eller bagepapir. Drys med salt og peber.
Læg fiskestykkerne ovenpå.
Smør fiskestykkerne med ansjos/hvidløgspasta.
Læg citronskiverne ovenpå, drys med salt og peber og luk pakkerne.
Bages i ovnen i omkring 10 minutter ved 200 grader.
Servering:
Rygende varmt portionsanrettet i filodej eller bagepapirspakker. Server for eksempel med nye, kogte kartofler, og spis også citronkødet til fisken.
Indgået i basen i juni 2001