Speltsalat ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Speltsalat ifølge Clasen

Opskrifter > Salat ifølge Clasen


spelt er en slags ur-hvede

Spelt-salat

Art:
Salat som ledsager til kødret eller som frokost- eller forret

Tid:
30 minutter

Til:
6 personer

Ingredienser:

  • 300 g spelt - eller hele hvedekerner 

  • 50 g chorizo - eller anden stærkt krydret pølse af salamitypen i tynde skiver.

  • 1 stort løg

  • 10 fed hvidløg

  • 10 saltede ansjoser

  • 6 spiseskefulde kapers

  • saften fra 1 citron

  • 1 bladselleri

  • 2 syrlige æbler

  • 3 spiseskefulde rapsolie

  • æblecidereddike

  • 1 stort bundt persille

  • en anelse stødt melis

  • salt

  • peber


Forarbejde:
Spelten koges i letsaltet vand i 15-20 minutter. Derefter afkøles den.
Bladselleri skylles og skæres i tynde skiver.
Æblerne befries for kernehusene, skæres i både og derefter i tynde skiver, der overhældes med citronsaften.
Kapers og ansjoser dryppes af.
Løget pilles og skæres i fine tern.
Pil og skræl hvidløgsfeddene. Hak dem fint.
Vask og findel persillen.

Fremgangsmåde:
Chorizopølsen steges hurtigt på en skoldhed pande. Lad fedtstoffet dryppe af.
Varm ansjoser, løg, hvidløg og kapers på en middelvarm pande i rapsolien. Lad blandingen simre til ansjoserne er opløst.
Hæld blandingen op i kornene.
Tilsæt æble- og bladselleristykker.
Smag til med eddike, sukker, salt og peber.
Anret i et bredt fad og pynt med pølseskiver og hakket persille.

Servering:
Serveres straks, men kan også gemmes til dagen efter.

Bemærkninger:
Spelt er en art af ur-hvede, og kan købes i alle helsekostforretninger og mange supermarkeder.
Chorizo er en krydret spansk pølse af salamifamilien. Andre pølser af samme type kan bruges, men de må gerne smage af noget.

Indgået i basen i maj 2001

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu