Hoved menu:
Spelt-salat
Art:
Salat som ledsager til kødret eller som frokost- eller forret
Tid:
30 minutter
Til:
6 personer
Ingredienser:
300 g spelt - eller hele hvedekerner
50 g chorizo - eller anden stærkt krydret pølse af salamitypen i tynde skiver.
1 stort løg
10 fed hvidløg
10 saltede ansjoser
6 spiseskefulde kapers
saften fra 1 citron
1 bladselleri
2 syrlige æbler
3 spiseskefulde rapsolie
æblecidereddike
1 stort bundt persille
en anelse stødt melis
salt
peber
Forarbejde:
Spelten koges i letsaltet vand i 15-20 minutter. Derefter afkøles den.
Bladselleri skylles og skæres i tynde skiver.
Æblerne befries for kernehusene, skæres i både og derefter i tynde skiver, der overhældes med citronsaften.
Kapers og ansjoser dryppes af.
Løget pilles og skæres i fine tern.
Pil og skræl hvidløgsfeddene. Hak dem fint.
Vask og findel persillen.
Fremgangsmåde:
Chorizopølsen steges hurtigt på en skoldhed pande. Lad fedtstoffet dryppe af.
Varm ansjoser, løg, hvidløg og kapers på en middelvarm pande i rapsolien. Lad blandingen simre til ansjoserne er opløst.
Hæld blandingen op i kornene.
Tilsæt æble- og bladselleristykker.
Smag til med eddike, sukker, salt og peber.
Anret i et bredt fad og pynt med pølseskiver og hakket persille.
Servering:
Serveres straks, men kan også gemmes til dagen efter.
Bemærkninger:
Spelt er en art af ur-hvede, og kan købes i alle helsekostforretninger og mange supermarkeder.
Chorizo er en krydret spansk pølse af salamifamilien. Andre pølser af samme type kan bruges, men de må gerne smage af noget.
Indgået i basen i maj 2001