Hoved menu:
Humus
Art:
Garniture til kød- eller fiskeretter, pålæg
Tid:
Trækketid: 12 timer, kogetid: 1 time, arbejdstid: 30 minutter
Til:
10 personer
Ingredienser:
250 g tørrede kikærter
1,5 dl olivenolie
8 fed hvidløg
saft fra 2 citroner
3 spiseskefulde sesamfrø
5 teskefulde malet spidskommen
vand
salt efter smag
persille
Forarbejde:
Kikærterne lægges i blød i rigeligt vand i mindst 12 timer, gerne i køleskab. Dette skal trække giftstoffer ud af kikærterne, så det kan ikke undværes. Skift gerne vandet et par gange.
Pres saften af citronerne, skræl hvidløgene, vask og hak persillen.
Fremgangsmåde:
Kasser kikærternes opblødningsvand. Skyl dem og kog dem med rigeligt nyt, koldt vand. Kog i mindst 1 time.
Lad kogevand og kikærter køle af til stuetemperatur hver for sig.
Kom alle ingredienser (undtagen persillen) i en blender. Blend og fortynd undervejs med lidt af kogevandet (omkring 1 dl.) til blandingen bliver lind og blød som en kagedej. Pynt med persille. Humusen er klar til brug.
Bemærkning:
Opbevares i køleskab i op til en uge.
Velegnet til nedfrysning, så lav gerne en stor portion.
Som garniture til kød eller fisk. Eller som pålæg på godt hvedebrød.
Indgået i basen i januar 2012