Humus ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Humus ifølge Clasen

Opskrifter > Dyppelse iføge Clasen


kikærtens triumf

Humus

Art:
Garniture til kød- eller fiskeretter, pålæg

Tid:
Trækketid: 12 timer, kogetid: 1 time, arbejdstid: 30 minutter

Til:
10 personer

Ingredienser:

  • 250 g tørrede kikærter

  • 1,5 dl olivenolie

  • 8 fed hvidløg

  • saft fra 2 citroner

  • 3 spiseskefulde sesamfrø

  • 5 teskefulde malet spidskommen

  • vand

  • salt efter smag

  • persille


Forarbejde:
Kikærterne lægges i blød i rigeligt vand i mindst 12 timer, gerne i køleskab. Dette skal trække giftstoffer ud af kikærterne, så det kan ikke undværes. Skift gerne vandet et par gange.
Pres saften af citronerne, skræl hvidløgene, vask og hak persillen.

Fremgangsmåde:
Kasser kikærternes opblødningsvand. Skyl dem og kog dem med rigeligt nyt, koldt vand. Kog i mindst 1 time.
Lad kogevand og kikærter køle af til stuetemperatur hver for sig.
Kom alle ingredienser (undtagen persillen) i en blender. Blend og fortynd undervejs med lidt af kogevandet (omkring 1 dl.) til blandingen bliver lind og blød som en kagedej. Pynt med persille. Humusen er klar til brug.

Bemærkning:
Opbevares i køleskab i op til en uge.
Velegnet til nedfrysning, så lav gerne en stor portion.
Som garniture til kød eller fisk. Eller som pålæg på godt hvedebrød.

Indgået i basen i januar 2012

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu