Egnsspil ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Egnsspil ifølge Clasen

Egnsspil


I årene 1990 - 1995 var Clasen dybt engageret i tre lokale, historiske egnsspil, som arrangeredes af Vipperød Musik- og Teaterforening.
Det var nogle meget spændende år, hvor de mange deltagere - Clasen inklusive - kastede sig ud, hvor ingen vidste, om de kunne bunde.
Det blev noget af det største Clasen har oplevet - udenfor sit private liv.
Opbakningen var stor fra hele det lokale samfund, og de tre projekter afslørede, at der overalt ligger spændende historier og venter på at blive fortalt.
Han kan blot opfordre alle, der har lyst og mod til at følge op- og udfordringen: GRAV HVOR DU STÅR!



grav hvor du står

Artikel fra Holbæk Amts Venstreblad:


Dramaturg John Andreasen, Århus, overrakte den gyldne spade til formanden for Vipperød Musik- og Teaterforening Finn Juul og fortalte, at det er sidste gang, årsspaden uddeles. Det betyder, at foreningen kan få lov at beholde hædersbevisningen. Foto fra Holbæk Amts Venstreblad (af Søren Holmberg), 22. 1. 1993.


Artiklens tekst (af kat):
Vipperød får lov til at beholde teater-spaden
Propfyldt i glassalen på Vipperød skole, da årets egnsspils-succes blev tildelt Den gyldne spade
- I aften bliver sidste gang, Den gyldne spade uddeles, afslørede dramaturg John Andreasen, Århus ved overrækkelsen af hædersbevisningen til årets bedste egnsspil i Danmark til Vipperød Teater- og Musikforening.
Det betyder, at foreningen kan få lov til at beholde spaden og ikke give den videre til et nyt egnsspil næste år, og på generalforsamlingen i marts skal medlemmerne nu blive enige om, hvor spaden med det gyldne blad skal hænge. Vipperød Hallen blev nævnt som en mulighed ved højtideligheden i aftes.
Glassalen på Vipperød skole var propfyldt med mennesker, og det er ikke så sært, for trods byens størrelse var der 150 medvirkende i egnsspillet "Dog dages det immer paany" om tyskere, sabotører, præster og almindelige Vipperødborgere i 1945. Forestillingen blev spillet fem totalt udsolgte aftener i sommer, og hver gang sluttede den med "En lærke letted´", mens der kom lys på Sdr. Asmindrup kirke og det danske flag, der gik til tops. Publikum rejste sig op i begejstring, og alle 150 medvirkende fik tårer i øjnene, mens de sang. Tårerne kom igen i aftes, da et kort uddrag af forestillingen igen sluttede af med befrielsessangen.
John Andreasen begrundede på "spade-komiteens" vegne tildelingen af årsspaden ikke blot med forestillingens succes, men også med den gode proces, der gik forud. Og så nævnte han selvfølgelig den hvide bus fra Svensk Røde Kors, der var en af forestillingens mange autentiske rekvisitter fra 2. verdenskrig. Folke Bernadottebussen og dens to svenske chauffører indgik dels i forestillingen og var dels rundt på bl. a. skoler på egnen på informationskampagne om forestillingen og om svenskernes arbejde med at redde norske og danske fanger fra tyskernes koncentrationslejre.


 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu