Orange rissalat ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Orange rissalat ifølge Clasen

Opskrifter > Salat ifølge Clasen


citron og appelsin giver en raffineret smag

Orange rissalat

Art:
Salat

Tid:
40 minutter

Til:
6 personer

Ingredienser:

  • 100 g "vilde" ris

  • 200 g almindelige løse ris

  • vand

  • salt

  • 1 løg

  • 1 moden peberfrugt - gerne gul eller orange

  • 2 stilke bladselleri

  • 1 bundt persille

  • 30 g pinjekerner

  • Til dressing:

  • ½ dl citronsaft

  • ½ dl appelsinsaft

  • reven skal af 1 - 2 appelsin(er)

  • reven skal af 1 - 2 citron(er)

  • ½ dl rapsolie


Forarbejde:
Skræl og findel løg og peberfrugt.
Vask og skær bladsellerien i tynde skiver.
Vask, pil og hak persillen.
Vask citron- og appelsinskallerne grundigt, inden de rives og saften presses af dem.

Fremgangsmåde:
Kog risen og den "vilde" ris møre i dobbelt så meget - passende saltet - vand, som de selv fylder. Lad dem køle af.
Rist pinjekernerne på en tør pande til de bliver pænt brune.
Bland pinjekerner, grøntsager og ris sammen i salatskålen.
Bland saft og fintrevne skaller fra citron og appelsin med olien. Ryst det sammen og "dress" salaten.

Servering:
Server til alle slags fiske- og kødretter. Meget velegnet til en buffet. Også god til en kødløs dag eller som forret.

Bemærkninger:
De "vilde" ris er i virkeligheden slet ikke ris. Men de smager fint.

Indgået i basen i august 2001

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu