Hoved menu:
Orange rissalat
Art:
Salat
Tid:
40 minutter
Til:
6 personer
Ingredienser:
100 g "vilde" ris
200 g almindelige løse ris
vand
salt
1 løg
1 moden peberfrugt - gerne gul eller orange
2 stilke bladselleri
1 bundt persille
30 g pinjekerner
Til dressing:
½ dl citronsaft
½ dl appelsinsaft
reven skal af 1 - 2 appelsin(er)
reven skal af 1 - 2 citron(er)
½ dl rapsolie
Forarbejde:
Skræl og findel løg og peberfrugt.
Vask og skær bladsellerien i tynde skiver.
Vask, pil og hak persillen.
Vask citron- og appelsinskallerne grundigt, inden de rives og saften presses af dem.
Fremgangsmåde:
Kog risen og den "vilde" ris møre i dobbelt så meget - passende saltet - vand, som de selv fylder. Lad dem køle af.
Rist pinjekernerne på en tør pande til de bliver pænt brune.
Bland pinjekerner, grøntsager og ris sammen i salatskålen.
Bland saft og fintrevne skaller fra citron og appelsin med olien. Ryst det sammen og "dress" salaten.
Servering:
Server til alle slags fiske- og kødretter. Meget velegnet til en buffet. Også god til en kødløs dag eller som forret.
Bemærkninger:
De "vilde" ris er i virkeligheden slet ikke ris. Men de smager fint.
Indgået i basen i august 2001