Hoved menu:
Umodne, syltede tomater
Art:
Garniture til vildt samt kød- og farsretter
Tid:
30 minutter (ventetid: 20 timer)
Ingredienser:
1 kg grønne tomater af ensartet størrelse, helst på størrelse med valnødder
1 kg stødt melis
1½ dl eddike
12 hele nelliker
1 stang vanille
2 stykker hel kanel
Atamon
Forarbejde:
Vask tomater, fjern stilkene.
Skyl sylteglas med Atamon.
Fremgangsmåde:
Sukker og eddike koges sammen til en jævn sirup.
Tomaterne koges heri i 3 - 4 minutter. Skindet vil revne, men sådan skal det være.
Hæld tomater og sirup over i en skål og lad det stå i et lille døgn.
Hæld tomater og sirup i en gryde og lad det koge op. Fjern tomaterne (let med en hulske) og læg dem i et passende antal sylteglas.
Tilsæt kanel, vanille og nelliker til siruppen, der koges til den føles tyk og blank (½ time plejer at række).
Fordel siruppen og krydderierne over tomaterne, der skal dækkes helt.
Efter afkøling lukkes glassene.
Nu bør tomaterne trække i lagen i mindst 2 uger, før de bruges.
Servering:
Serveres i en lille, pæn skål med en lille gaffel og er meget velegnet til vildt.
Bemærkninger:
Det kan være svært at komme til at købe umodne tomater, man er næsten nødt til at dyrke dem selv, og håbe på en kort sommer!
Indgået i basen i oktober 1999