Hoved menu:
Forklædt kål
Art:
Garniture til kød- og fiskeretter
Tid:
Arbejde: 25 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
1 lille savoykål (spidskål kan også bruges)
2 grønne peberfrugter
15 cm ræddike (kinaradise)
4 fed hvidløg
saften fra en citron
tilsvarende mængde balsamico-eddike
100 g Cheasy 13% Revet ost
Forarbejde:
Tag de yderste blade af kålen.
Del den i ottendedele.
Fjern stokken.
Vask peberfrugterne, del dem og fjern frøstolene.
Skæres i strimler på 1 cm.
Skræl ræddiken. Del den i stave på ½ cm´s tykkelse.
Skræl hvidløgsfeddene og hak dem fint.
Pres saften af citronen.
Fremgangsmåde:
Fordel grønsagerne i et fladt, ovnfast fad.
Hæld citronsaft og eddike over. Vend grønsagerne i saften. drys med salt.
Stilles i en 150 grader varm ovn i 20-30 minutter. Vend grønsagerne en gang undervejs, de må ikke tage farve! (De kan eventuelt overdækkes med staniol)
5 minutter før de er færdige drysses osten over grønsagsfadet.
Retten tages ud af ovnen, når osten er smeltet.
Servering:
Straks.
Bemærkninger:
Kan anbefales sammen med Solbrændt laks og Langtidsstegte tomater.
Indgået i basen 25. januar 2000