Forklædt kål ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Forklædt kål ifølge Clasen

Opskrifter > Grønsager ifølge Clasen


en meget sund ret med fibre og intet fedtstof

Forklædt kål

Art:
Garniture til kød- og fiskeretter

Tid:
Arbejde: 25 minutter

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 1 lille savoykål (spidskål kan også bruges)

  • 2 grønne peberfrugter

  • 15 cm ræddike (kinaradise)

  • 4 fed hvidløg

  • saften fra en citron

  • tilsvarende mængde balsamico-eddike

  • 100 g Cheasy 13% Revet ost


Forarbejde:

Tag de yderste blade af kålen.
Del den i ottendedele.
Fjern stokken.
Vask peberfrugterne, del dem og fjern frøstolene.
Skæres i strimler på 1 cm.
Skræl ræddiken. Del den i stave på ½ cm´s tykkelse.
Skræl hvidløgsfeddene og hak dem fint.
Pres saften af citronen.

Fremgangsmåde:
Fordel grønsagerne i et fladt, ovnfast fad.
Hæld citronsaft og eddike over. Vend grønsagerne i saften. drys med salt.
Stilles i en 150 grader varm ovn i 20-30 minutter. Vend grønsagerne en gang undervejs, de må ikke tage farve! (De kan eventuelt overdækkes med staniol)
5 minutter før de er færdige drysses osten over grønsagsfadet.
Retten tages ud af ovnen, når osten er smeltet.

Servering:
Straks.

Bemærkninger:

Kan anbefales sammen med Solbrændt laks og Langtidsstegte tomater.

Indgået i basen 25. januar 2000

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu