Hoved menu:
Bögiltboller
Art:
Brød
Tid:
Arbejde: 15 minutter, ventetid 1 nat, bagetid 20 minutter
Ingredienser:
25 g gær
2 teskefulde salt
3 dl koldt vand.
en passende mængde hvedemel
bagepapir
Forarbejde:
Læg bagepapir på en bageplade.
Fremgangsmåde:
Gær og salt opløses i vandet.
Herefter tilføres hvedemel, så dejen opnår en passende fast konsistens - uden at blive tør eller hård - eksperimenter dig frem!
Ælt dejen godt igennem.
Del dejen i 12 lige store dele og form boller.
Stil dem på en bageplade belagt med bagepapir og læg et fugtigt viskestykke over.
Stil bollerne på et køligt sted.
Lad bollerne hæve natten over.
Næste morgen:
Tænd ovnen på 2100, og lad den blive helt varm.
Stil pladen med bollerne i ovnen og bag dem i cirka 20 minutter.
Lad bollerne køle af på en rist.
Servering:
Herligt med frisk morgenbrød. Velegnet til sommerhus og ødegård.
Spises snarest. Kan nedfryses. Kan ristes.
Indgået i basen i september 2001