Hoved menu:
Kold plukfisk uden "r"
Art:
Forret/frokostret
Tid:
30 minutter plus ventetid til afdrypning og afkøling
Til:
4 personer
Ingredienser:
1 kg torsk - eller anden hvid fisk
6 laurbærblade
2 teskefulde sorte peberkorn
citronsaft fra 1 citron
citronbåde fra 1 citron
½ l ylette uden valle (begynd med 1 l ylette)
1 spiseskefuld dijonsennep
Forarbejde:
Yletten sættes til afdrypning i kaffefilter eller saftklæde. Lad halvdelen dryppe af. Dette kan med fordel gøres natten før. Kasser den sure valle og stil yletten i køleskab.
Fisken renses og flåes.
Fremgangsmåde:
Laurbærblade og peberkorn og lidt salt bringes i kog. Varmen dæmpes og fisken koges. Undervejs skummes.
Når fisken er mør, tages den op med en hulske og drypper og køler af.
Fjern peberkorn og laurbærblade fra fiskekødet, der findeles med fingrene.
Bland ylette uden valle med citronsaft, sennep. Smag til med Chiliolie der river i m\'e5leren og salt. Vend fiskekødet heri og stil køligt.
Servering:
Serveres - garneret med citronbåde - afkølet med Alle tiders hvedebr\'f8d og f. eks sammen med Tomatrand
Bemærkninger:
Det siges, at man ikke kan spise torsk i måneder uden "r". Det er selvfølgelig noget vås. Prøv denne opskrift i disse dejlige måneder. Det smager ikke ringere af at man selv har fanget torsken.
I denne opskrift undgås behændigt brug af mayonnaise. Man kan også bruge den tykke, græske/tyrkiske yougurt. Yletten indeholder kun 1,5% fedtstof. Selv efter at vallen er siet fra kommer den kun op på 3%. Der er derfor tale om en decideret "light-ret". Det samme trick kan med fordel benyttes, når man laver tzatiki samt f. eks. dressingen til Elegant fisketerrine eller Remoulade-som-om
Indgået i basen i oktober 1999