Hoved menu:
Cremet rodfrugtsuppe med ingefær
Art:
Forret eller hovedret
Tid:
10 minutter + kogetid 30 minutter
Til:
8 personer
Ingredienser:
2 porrer
4 store fed hvidløg
3 persillerod
10 mellemstore kartofler
1 spiseskefuld frisk ingefær
1 bundt persille
2 små chilier
3 dl røde linser
100 g 6% friskost
1/4 l ylette
1½ l vand
4 blokke grønsagsbouillon
2 teskefulde salt
20 ansjosfileter
Forarbejde:
Gør grønsagerne i stand.
Del grønsagerne i passende stykker - ikke større end 1 spiseskefuld.
Fremgangsmåde:
Porrer, hvidløg, persillerod, kartofler, ingefær, chilier, linser, bouillonterninger og vand koger under låg sammen med halvdelen af persillen (dog alle stilkene) i cirka 30 minutter i en stor gryde.
Gryden tages af varmen.
Tilsæt ansjosfileter, ylette og friskost.
Purer det hele fint; en stavblender er glimrende til dette arbejde.
Smag til med salt.
Servering:
Serveres varm med finthakket persille på toppen.
Bemærkninger:
En glimrende efterårs- og vinterspise; mættende, mager og sund.
Og så giver den varmen. Hvis ikke: tilsæt yderligere krydderier!
Velegnet til nedfrysning.
Indgået i basen i november 1999