Cremet rodfrugtsuppe ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Cremet rodfrugtsuppe ifølge Clasen

Opskrifter > Supper ifølge Clasen


et helt måltid

Cremet rodfrugtsuppe med ingefær

Art:
Forret eller hovedret

Tid:
10 minutter + kogetid 30 minutter

Til:
8 personer

Ingredienser:

  • 2 porrer

  • 4 store fed hvidløg

  • 3 persillerod

  • 10 mellemstore kartofler

  • 1 spiseskefuld frisk ingefær

  • 1 bundt persille

  • 2 små chilier

  • 3 dl røde linser

  • 100 g 6% friskost

  • 1/4 l ylette

  • 1½ l vand

  • 4 blokke grønsagsbouillon

  • 2 teskefulde salt

  • 20 ansjosfileter


Forarbejde:
Gør grønsagerne i stand.
Del grønsagerne i passende stykker - ikke større end 1 spiseskefuld.

Fremgangsmåde:
Porrer, hvidløg, persillerod, kartofler, ingefær, chilier, linser, bouillonterninger og vand koger under låg sammen med halvdelen af persillen (dog alle stilkene) i cirka 30 minutter i en stor gryde.
Gryden tages af varmen.
Tilsæt ansjosfileter, ylette og friskost.
Purer det hele fint; en stavblender er glimrende til dette arbejde.
Smag til med salt.

Servering:
Serveres varm med finthakket persille på toppen. 

Bemærkninger:
En glimrende efterårs- og vinterspise; mættende, mager og sund.
Og så giver den varmen. Hvis ikke: tilsæt yderligere krydderier!
Velegnet til nedfrysning.

Indgået i basen i november 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu