Hoved menu:
Krydret rødkål
Art:
Tilbehør
Tid:
30-40 minutter
Til:
8 personer
Ingredienser:
1 rødkålshoved (cirka 2 kg)
2 løg
4 spiseskefulde rapsolie
15 skiver syltede rødbeder
3 dl lage fra rødbederne
3 dl rødvinseddike
3 teskefulde stødte nelliker
3 teskefulde stødte koriander
3 teskefulde stødte kommen
3 teskefulde stødte spidskommen
6 teskefulde salt
8 spiseskefulde brun farin
Brug en stor gryde - mindst 6 liter, gerne større
Forarbejde:
Snit kålen, men ikke for fint.
Skræl og hak løgene.
Snit rødbedeskiverne til små tern.
Fremgangsmåde:
Svits kål og løg i olien til det falder lidt sammen.
Tilsæt rødbeder, rødbedelage, vineddike, krydderier samt farin.
Lad det snurre under låg i omkring 20 - 25 minutter; der må gerne fortsætte med at være lidt "bid" i kålen.
Servering:
Er godt sammen med stegt kød og kartoffelmos.
Indgået i basen i oktober 1999