Krydret rødkål ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Krydret rødkål ifølge Clasen

Opskrifter > Grønsager ifølge Clasen


det dufter også lifligt

Krydret rødkål

Art:
Tilbehør

Tid:
30-40 minutter

Til:
8 personer

Ingredienser:

  • 1  rødkålshoved (cirka 2 kg)

  • 2 løg

  • 4 spiseskefulde rapsolie

  • 15 skiver syltede rødbeder

  • 3 dl lage fra rødbederne

  • 3 dl rødvinseddike

  • 3 teskefulde stødte nelliker

  • 3 teskefulde stødte koriander

  • 3 teskefulde stødte kommen

  • 3 teskefulde stødte spidskommen

  • 6 teskefulde salt

  • 8 spiseskefulde brun farin

Brug en stor gryde - mindst 6 liter, gerne større

Forarbejde:

Snit kålen, men ikke for fint.
Skræl og hak løgene.
Snit rødbedeskiverne til små tern.

Fremgangsmåde:
Svits kål og løg i olien til det falder lidt sammen.
Tilsæt rødbeder, rødbedelage, vineddike, krydderier samt farin.
Lad det snurre under låg i omkring 20 - 25 minutter; der må gerne fortsætte med at være lidt "bid" i kålen.

Servering:
Er godt sammen med stegt kød og kartoffelmos.

Indgået i basen i oktober 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu