Hoved menu:
Tomatrand
Art:
Tilbehør til kold fisk
Tid:
10 minutter (ventetid: 8 timer)
Til:
4 personer
Ingredienser:
1 l tomatjuice
1 stor dåse koncentreret tomatpuré
3 stilke bladselleri
10 blade husblas
Forarbejde:
Rens og skær bladsellerien i små stykker.
Fremgangsmåde:
Opvarm tomatjuice, -puré og bladselleristykker.
Smag til med Chiliolie der river i m\'e5leren
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter.
Når husblasen er blød, fiskes den op af det kolde vand. Derefter opløses husblasen i en lille del af den varme "tomatsuppe".
De to "supper" blandes grundigt og hældes i en randform. Til portionsanretninger kan mindre glas eller engangsbægre af plastik benyttes. Henstår i køleskab til indholdet er geleret - gerne natten over.
Servering:
Formen dyppes i håndvarmt vand og indholdet vendes ud på fad. Serveres sammen med Alle tiders hvedebr\'f8d og kold - gerne hvid - fisk; f. eks. Plukfisk uden "r"
Indgået i basen i oktober 1999