Hoved menu:
Russiske hindbær
Art:
Ingrediens til desserter samt drik.
Tid:
Plukketid + 5 minutter + et par måneders ventetid
Ingredienser:
så mange modne hindbær du kan plukke/skaffe
så meget vodka der skal til at dække bærrene
så meget sukker, som du kan lide
Forarbejde:
Pluk - eller køb - hindbærrene. Du vil få brug for flere, end du tror!
Vask dem og lad dem dryppe af.
Fremgangsmåde:
Læg bærrene i et sylteglas med absolut tætsluttende låg.
Hæld vodka over, til bærrene er dækkede.
Tilsæt stødt melis, som opløses - gerne over flere dage. Smag på "saften" og fortsæt med at tilsætte sukker, til smagen er passende.
Lad derefter glasset stå i fred på et køligt og mørkt sted - ikke i køleskabet! - til det bliver vinter.
Servering:
Serveres til desserter: Bærrene drænes og spises. Prøv f. eks. sammen med Tofu-is med vanillesmag; det er en himmerigsmundfuld!
"Saften" drikkes dertil i smukke dessertvinsglas.
Bemærkninger:
Sørg for at du ikke skal køre lige hjem derefter!
Se også Russiske kirseb\'e6r.
Indgået i basen i november 2000