Hoved menu:
Tomatsuppe
Art:
Forret/hovedret
Tid:
20 minutter (+ 1 times kogetid)
Til:
8 personer
Ingredienser:
4-5 store torskehoveder
2½ l vand
2 terninger grønsagsbouillon
laurbærblade
hel sort peber
1 bundt persille
3 dåser flåede, hakkede tomater
1 bundt persille
1 bundt forårsløg
4 stilke bladselleri
2 gule peberfrugter
6 fed hvidløg
Forarbejde:
Vask og rens grønsagerne.
Pil toppene af persillen.
Vask torskehovederne under den kolde hane.
Fremgangsmåde:
Læg torskehovederne i en stor gryde med koldt vand, peberkorn, persillestilke og laurbærblade.
Varm op og lad koge ved svagt blus uden låg. Skum overfladen jævnligt.
Imens findeles persilleblade, hvidløg, peberfrugter, bladselleri og forårsløg.
Efter 50 minutter fjernes torskekranier (også kødet), peberkorn og suppeurter. Dette kasseres.
Nu skulle der gerne kun være 1½ liter suppe tilbage.
Tilsæt tomaterne og ylette.
Blend til det er helt fint.
Tilsæt grønsager (gem lidt finthakket persille) og varm op til kogepunktet.
Smag til med salt og Chiliolie der river i m\'e5leren.
Servering:
Drysses med persille og serveres rygende varm med Alle tiders hvedebr\'f8d.
Bemærkninger:
Velegnet til nedfrysning.
En meget økonomisk ret: Torskehovederne kan man ofte få gratis på havnen eller hos den rigtige fiskehandler.
Og så kan det jo være en rest fra egen fisketur!
Færdiglavet fiskebouillon kan også bruges i en nødsituation.
Flot dig eventuelt med et godt glas kold hvidvin til (f. eks. en dugget, strågul Frascati) - hvis du ikke har problemer med triglyceriderne.
Indgået i basen i december 1999