Bortsch ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Bortsch ifølge Clasen

Opskrifter > Supper ifølge Clasen


en klassisk russer

Bortsch

Art:
Suppe - også velegnet som hovedret

Tid:
Arbejde: 60 minutter

Til:
8 personer

Ingredienser:

  • 1 kg afpudset oksebov uden ben

  • 500 g afpudset røget bacon

  • 3 store løg

  • 500 g rødbeder

  • 250 g hvidkål

  • 250 g knoldselleri

  • 250 g gulerødder

  • 2 dåser hakkede, flåede tomater

  • 1 stort bundt persille

  • 1 dl æblecider-eddike

  • 10 laurbærblade, gerne friske

  • 2 oksekødsbouillonterninger

  • salt

  • sort peber

  • ½ l fromage frais


Forarbejde:

Afpuds oksekød og bacon for alt fedt, sener og svær. 
Pil løgene.
Skræl rødbederne, sellerien og gulerødderne.
Vask persillen og laurbærbladene grundigt.

Fremgangsmåde:
Skær kødet i tern af 2 cm x 2 cm. Kog det i 2 liter letsaltet vand til det næsten er mørt (½ time) sammen med laurbærblade og bouillonterninger.
Snit rødbeder, selleri, gulerødder halvfint.
Snit løg og hvidkål fint.
Hak persillen fint - også stænglerne.
Tag kødet op af vandet.
Læg alle de friske grønsager og indholdet af tomatdåserne ned i suppen.
Lad det koge i mindst ½ time. Smag til med salt, nykværnet peber samt eddike af æblecider.
Tilsæt kødet.
Når det koger, er suppen klar til servering.

Servering:
Serveres rygende varmt med Alle tiders hvedebr\'f8d og en skål kølig Fromage frais, der er pisket fin og blank. Den klattes dekorativt øverst på suppen efter hver enkelts smag.

Indgået i basen i januar 2001

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu