Hoved menu:
Bortsch
Art:
Suppe - også velegnet som hovedret
Tid:
Arbejde: 60 minutter
Til:
8 personer
Ingredienser:
1 kg afpudset oksebov uden ben
500 g afpudset røget bacon
3 store løg
500 g rødbeder
250 g hvidkål
250 g knoldselleri
250 g gulerødder
2 dåser hakkede, flåede tomater
1 stort bundt persille
1 dl æblecider-eddike
10 laurbærblade, gerne friske
2 oksekødsbouillonterninger
salt
sort peber
½ l fromage frais
Forarbejde:
Afpuds oksekød og bacon for alt fedt, sener og svær.
Pil løgene.
Skræl rødbederne, sellerien og gulerødderne.
Vask persillen og laurbærbladene grundigt.
Fremgangsmåde:
Skær kødet i tern af 2 cm x 2 cm. Kog det i 2 liter letsaltet vand til det næsten er mørt (½ time) sammen med laurbærblade og bouillonterninger.
Snit rødbeder, selleri, gulerødder halvfint.
Snit løg og hvidkål fint.
Hak persillen fint - også stænglerne.
Tag kødet op af vandet.
Læg alle de friske grønsager og indholdet af tomatdåserne ned i suppen.
Lad det koge i mindst ½ time. Smag til med salt, nykværnet peber samt eddike af æblecider.
Tilsæt kødet.
Når det koger, er suppen klar til servering.
Servering:
Serveres rygende varmt med Alle tiders hvedebr\'f8d og en skål kølig Fromage frais, der er pisket fin og blank. Den klattes dekorativt øverst på suppen efter hver enkelts smag.
Indgået i basen i januar 2001