Sild i fad ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Sild i fad ifølge Clasen

Opskrifter > Fisk ifølge Clasen


det bliver på en måde en slags gul(d)fisk

Krydret sildefad

Art:
Frokostret

Tid:
25 minutter. Skal laves dagen før retten skal spises!

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 6 ferske sildefileter

  • 5 fed hvidløg

  • 6 mellemstore porrer

  • 12 hele kardemommefrøkapsler

  • 1 teskefuld gurkemeje

  • ½ teskefuld karrypasta (efter smag)

  • 1 spiseskefuld salt

  • 1½ dl æblecidereddike

  • 2 dl vand

  • 500 g Fromage Frais


Forarbejde:
Pil hvidløg.
Rens og vask porrer.
Del sildene, så de to fileter fra hvert dyr er adskilte. Fjern finner, men lad skindet blive på.

Fremgangsmåde:
Snit hvidløgsfed i tynde skiver.
Fjern der grønne af porrerne. Skær den hvide del i skiver.
Lad hvidløg, hvide porreskiver, kardemomme, gurkemeje, karry og salt simre 5 - 10 minutter med vand og eddike.
Tag derefter gryden af bluset og tilsæt Fromage Frais. Rør det sammen.
Læg sildefileterne med skindsiden opad i et fladt, ovnfast fad.
Fordel den gule blanding over fiskene.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i cirka 10 minutter. Sildefileterne skal være gennembagte, men må ikke falde fra hinanden.
Tag derefter retten ud af ovnen og stil den køligt natten over.

Servering:
Retten serveres med Alle tiders hvedebr\'f8d eller kogte kartofler som middags- eller frokostret.

Bemærkninger:
Retten kan naturligvis spises varm med det samme, men vinder meget ved at ingredienserne overnatter sammen.
En god afløser for de mayonnaisebaserede karrysild af tvivlsom kvalitet.

Indgået i basen i januar 2001

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu