Kartoffelmos med kålrabi ifølge Kim - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Kartoffelmos med kålrabi ifølge Kim

Opskrifter > Kartofler ifølge Clasen


mosen får en flot gul farve

Mos med kålrabi

Art:
Tilbehør til kødret f. eks. en sammenkogt ret

Tid:
40 minutter

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 2/3 kg store kartofler

  • 1/3 kg kålrabi (også kaldet kålroe)

  • 2 spiseskefulde dijonsennep

  • 4 - 5 dl ylette

  • ½ reven muskatnød

  • salt

  • ½ bundt persille

  • skummetmælk


Forarbejde:
Skræl kålrabi og kartofler.
Skær begge dele i mindre stykker.

Fremgangsmåde:

Kog kålrabistykkerne i rigeligt, usaltet vand i 20 minutter.
Tilsæt kartoffelstykkerne.
Kog til begge dele er møre.
Hæld kogevandet fra, men gem noget af det.
Mos kålrabi- og kartoffelstykker fint.
Tilsæt mælk, ylette og vand for at justere konsistensen.
Pisk mosen let og luftig.
Tilsæt salt og krydderier.

Servering:

Serveres varm til kød- og fiskeretter. God til sammenkogte retter.
Pynt med hakket persille eller karse.

Bemærkninger:

Kålrabien sælges ikke så mange steder, men prøv eventuelt at spørg hos den nærmeste bonde.
Kålrabien holder sig godt i køleskab.

Indgået i basen i november 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu