Hoved menu:
Mos med kålrabi
Art:
Tilbehør til kødret f. eks. en sammenkogt ret
Tid:
40 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
2/3 kg store kartofler
1/3 kg kålrabi (også kaldet kålroe)
2 spiseskefulde dijonsennep
4 - 5 dl ylette
½ reven muskatnød
salt
½ bundt persille
skummetmælk
Forarbejde:
Skræl kålrabi og kartofler.
Skær begge dele i mindre stykker.
Fremgangsmåde:
Kog kålrabistykkerne i rigeligt, usaltet vand i 20 minutter.
Tilsæt kartoffelstykkerne.
Kog til begge dele er møre.
Hæld kogevandet fra, men gem noget af det.
Mos kålrabi- og kartoffelstykker fint.
Tilsæt mælk, ylette og vand for at justere konsistensen.
Pisk mosen let og luftig.
Tilsæt salt og krydderier.
Servering:
Serveres varm til kød- og fiskeretter. God til sammenkogte retter.
Pynt med hakket persille eller karse.
Bemærkninger:
Kålrabien sælges ikke så mange steder, men prøv eventuelt at spørg hos den nærmeste bonde.
Kålrabien holder sig godt i køleskab.
Indgået i basen i november 1999