Fandens kylling ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Fandens kylling ifølge Clasen

Opskrifter > Fjerkræ ifølge Clasen


hold dig til en fritgående kylling - den smager bedre

Fandens Kylling

Art:
Hovedret

Tid:
40 minutter

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 1 kylling, der har fået lov at leve ordentligt, før den blev slagtet

  • ½ dl rapsolie

  • salt

  • friskkværnet sort peber

  • 1 stor teskefuld dijonsennep

  • ½ håndfuld finthakket, frisk rosmarin

  • ½ teskefuld stærk paprika

  • saften af 1 stor citron


Forarbejde:
Flæk den rensede kylling igennem brystbenet. Del den også langs ryggen. Kassér rygrad og gump. Mas eller bank de to halve kyllinger helt flade - eller så flade, det nu er muligt!
Bland de øvrige ingredienser.

Fremgangsmåde:
Pensel de to halve kyllinger med olie/citronblandingen.
Læg kyllingen på - eller under - grillen, alt efter om du griller udendørs eller i ovnen.
Giv fuld varme i 15 - 20 minutter. Pensel undervejs.
Vend kyllingerne og giv dem tilsvarende tid på den anden side. De må gerne blive temmelig mørke.

Servering:
Serveres straks.

Bemærkninger:
I Italien kaldes retten Pollo Diavolo!

Indgået i basen i juni 2002

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu