Hoved menu:
Fandens Kylling
Art:
Hovedret
Tid:
40 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
1 kylling, der har fået lov at leve ordentligt, før den blev slagtet
½ dl rapsolie
salt
friskkværnet sort peber
1 stor teskefuld dijonsennep
½ håndfuld finthakket, frisk rosmarin
½ teskefuld stærk paprika
saften af 1 stor citron
Forarbejde:
Flæk den rensede kylling igennem brystbenet. Del den også langs ryggen. Kassér rygrad og gump. Mas eller bank de to halve kyllinger helt flade - eller så flade, det nu er muligt!
Bland de øvrige ingredienser.
Fremgangsmåde:
Pensel de to halve kyllinger med olie/citronblandingen.
Læg kyllingen på - eller under - grillen, alt efter om du griller udendørs eller i ovnen.
Giv fuld varme i 15 - 20 minutter. Pensel undervejs.
Vend kyllingerne og giv dem tilsvarende tid på den anden side. De må gerne blive temmelig mørke.
Servering:
Serveres straks.
Bemærkninger:
I Italien kaldes retten Pollo Diavolo!
Indgået i basen i juni 2002