Hoved menu:
Sellerisuppe
Art:
Hovedret/forret, eventuelt natmad.
Tid:
45 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
3 porrer
2 middelstore sellerier
6 fed hvidløg
1 teskefuld rapsolie
1 spiseskefuld karry
1 teskefuld kardemommefrø uden skaller
1 liter stærk bouillon
salt
sort peber
Forarbejde:
Vask porrer og sellerier grundigt.
Fjern det tørre grønne og rødderne fra porrerne.
Skræl sellerierne.
Skræl hvidløgsfed.
Skær selleri og porrer i temmelig store stykker.
Fremgangsmåde:
Varm olien i en stor gryde.
Steg karry og kardemommefrø i nogle minutter.
Tilsæt bouillon og grønsager.
Lad det koge stille under løg til grønsagerne er temmelig møre.
Tag gryden af bluset.
Blend - en stavblender er glimrende hertil - til grønsagerne er en helt jævn mos.
Tilsæt eventuelt mere vand - efter smag.
Smag til med salt og peber.
Servering:
Suppen serveres varm.
Giv den en klat Ingef\'e6r-kvark
Indgået i basen i september 2003