Sellerisuppe ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Sellerisuppe ifølge Clasen

Opskrifter > Supper ifølge Clasen


tænk: så godt kan selleri smage

Sellerisuppe

Art:
Hovedret/forret, eventuelt natmad.

Tid:
45 minutter

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 3 porrer

  • 2 middelstore sellerier

  • 6 fed hvidløg

  • 1 teskefuld rapsolie

  • 1 spiseskefuld karry

  • 1 teskefuld kardemommefrø uden skaller

  • 1 liter stærk bouillon

  • salt

  • sort peber


Forarbejde:
Vask porrer og sellerier grundigt.
Fjern det tørre grønne og rødderne fra porrerne.
Skræl sellerierne.
Skræl hvidløgsfed.
Skær selleri og porrer i temmelig store stykker.

Fremgangsmåde:
Varm olien i en stor gryde.
Steg karry og kardemommefrø i nogle minutter.
Tilsæt bouillon og grønsager.
Lad det koge stille under løg til grønsagerne er temmelig møre.
Tag gryden af bluset.
Blend - en stavblender er glimrende hertil - til grønsagerne er en helt jævn mos.
Tilsæt eventuelt mere vand - efter smag.
Smag til med salt og peber.

Servering:
Suppen serveres varm.
Giv den en klat Ingef\'e6r-kvark
 
Indgået i basen i september 2003

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu