Arancello ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Arancello ifølge Clasen

Opskrifter > Drikkevarer ifølge Clasen


og så har den også en flot kulør

Arancello

Art:
Italiensk appelsinlikør

Tid:
Arbejde: 10 minutter, ventetid: nogle dage 

Til:
Mange glas

Ingredienser:

  • 3 økologisk dyrkede appelsiner

  • ½ l  alkohol (96%) (svært at skaffe, men kan købes i Italien. Prøv ellers at Google på det))

  • postevand

  • 200 g stødt melis


Forarbejde:
Vask og tør appelsinerne.

Fremgangsmåde:
Skræl appelsinerne forsigtigt (f. eks. med kartoffelskrælleren). Kun det orange skal bruges; undgå det hvide.
Læg skrællerne i et stort glas med tætsluttende låg.
Hæld alkohol over. 
Lad det trække i nogle dage. Ryst det en gang imellem. Det bliver klart og orange.
- - - 
Opløs 200 g sukker i 1 liter vand.
Hæld den orange alkohol igennem en sigte ned i sukkervandet, så skrællerne opsamles og smides bort.
Blandingen af sprit og sukkervand røres rundt.
Nu bliver blandingen mælket, men stadig orange.
Hæld på flasker.
Er drikkeklar.

Servering:
Serveres bedst fryserkold, ellers køleskabskold og er en fantastisk afslutter på et opulent måltid, hvor den renser smagsløgene.

Bemærkning:
Med tiden mister den lidt "bid", så det kan ikke betale sig at lave for store portioner.
Se også Tante Bianchas Limoncello

Indgået i basen i marts 2003


 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu