Hoved menu:
Pizza med ansjos
Art:
Pizza
Tid:
20 minutter
Til:
2 pizzaer af normalstørrelse
Ingredienser:
2 pizzabunde som beskrevet i Pizzadej
Forarbejde:
Lav dej og pizzabunde, som det er beskrevet i Pizzadej.
Rens og hak peberfrugten i meget små tern.
Ansjoserne tages op af lagen og drypper af, renses for eventuelle indvolde og finner.
Skyl salaten grundigt.
Pil hvidløgsfeddene.
Bland indholdet af de to dåser med tomat. Tilsæt hvidløg og blend til en tynd pasta.
Fremgangsmåde:
Et par store grydeskefulde tomatpasta fordeles i et tyndt lag over de tyndt udrullede pizzabunde. (Se nedenfor angående den resterende tomatsovs.)
Fordel derefter tern af peberfrugt, ansjosfileter og revet ost over pizzaen i denne rækkefølge.
Sæt pizzaerne i ovnen - gerne ved 300 graders varme.
Bag til osten begynder at blive lysebrun og dejkanterne sprøde.
Servering:
Straks og rygende varm!
Drys med tørret oregano efter smag.
Ved bordet kan pizzaen garneres yderligere:
Læg en håndfuld finthakket iceberg-salat på den, dryp fedtfri salatdressing over. Dryp med Chiliolie der river i m\'e5leren.
Bemærkning:
Den gode, italienske pizza er karakteriseret ved det udsøgte, krydrede, men sparsomme fyld! Og så er den meget lettere at håndtere, når den ikke er overlæsset.
Den resterende tomatsovs kan enten nedfryses eller anvendes dagen efter til en sammenkogt ret eller som sovs til en pastaret.
Indgået i basen i juni 2001