Hoved menu:
Rødvinstoddy
Art:
Varm drik
Tid:
10 minutter
Ingredienser:
1 l (billig) rødvin
2 søde appelsiner
24 hele nelliker
2 stykker hel kanel
1 dl (billig) whisky (eller anden spiritus, man kan lide)
kandis, honning eller sukker efter smag
Forarbejde:
Vask appelsinerne, skrub skallen.
Tør appelsinerne grundigt af.
Skær appelsinerne i ½ - 1 cm tykke skiver.
Stik nellikerne fast i et af appelsin-endestykkerne.
Fremgangsmåde:
Hæld alle ingredienser (undtagen whisky/spiritus) op i en gryde. Varm op under låg. tages af varmen lige inden det koger.
Fjern kanel og appelsinskiven med nelliker.
Tilsæt alkoholen og rør.
Smag til med sødestof.
Servering:
Serveres meget varm i krus eller glas.
Én appelsinskive i hvert glas. God at sutte på, når resten er væk - og fuld af C-vitaminer.
Bemærkninger:
Godt for os, der synes, at glögg er for sødt og kvalmt.
Godt på en råkold vinterdag.
OBS: Hjertepatienter med forhøjet triglyceride-tal, skal undgå alkohol! Prøv at erstatte vinen med en god, hjemmelavet frugtsaft af brombær, kirsebær eller hyldebær. Sorry!
Indgået i basen i november 1999