Rødvinstoddy ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Rødvinstoddy ifølge Clasen

Opskrifter > Drikkevarer ifølge Clasen


meget bedre end det søde glögg

Rødvinstoddy

Art:
Varm drik

Tid:
10 minutter 

Ingredienser:

  • 1 l (billig) rødvin

  • 2 søde appelsiner

  • 24 hele nelliker

  • 2 stykker hel kanel

  • 1 dl (billig) whisky (eller anden spiritus, man kan lide)

  • kandis, honning eller sukker efter smag


Forarbejde:
Vask appelsinerne, skrub skallen.
Tør appelsinerne grundigt af.
Skær appelsinerne i ½ - 1 cm tykke skiver.
Stik nellikerne fast i et af appelsin-endestykkerne.

Fremgangsmåde:
Hæld alle ingredienser (undtagen whisky/spiritus) op i en gryde. Varm op under låg. tages af varmen lige inden det koger.
Fjern kanel og appelsinskiven med nelliker.
Tilsæt alkoholen og rør.
Smag til med sødestof.

Servering:
Serveres meget varm i krus eller glas. 
Én appelsinskive i hvert glas. God at sutte på, når resten er væk - og fuld af C-vitaminer.

Bemærkninger:
Godt for os, der synes, at glögg er for sødt og kvalmt.
Godt på en råkold vinterdag.
OBS: Hjertepatienter med forhøjet triglyceride-tal, skal undgå alkohol! Prøv at erstatte vinen med en god, hjemmelavet frugtsaft af brombær, kirsebær eller hyldebær. Sorry!

Indgået i basen i november 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu