Hoved menu:
Hallandsk laksesuppe
Art:
Fiskesuppe.
Tid:
30 - 45 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
1 kg fersk, frisk laks
1 ½ liter koldt vand
1 stor porre
2 gule løg
2 store gulerødder
½ knold selleri
salt
15 hele peberkorn
3 fiskebouillonterninger
1 citron
1 bundt persille
Forarbejde:
Flå skindet af laksen. Fjern alle ben fra fiskekødet.
Vask, skræl og findel grønsagerne.
Skyl og hak persillen.
Del citronen i både.
Skær laksen i mundrette stykker.
Fremgangsmåde:
Bring vandet i kog med bouillonterningerne og peberkornene. Lad fiskebenene koge med i et kvarter.
(De korrekte kokke har selvfølgelig lavet deres egen laksefond, men denne opskrifte er bare for os andre dødelige.)
Tag laksebenene op af suppen og tilsæt de fintsnittede grønsager.
Lad det koge roligt i 20 minutter.
Smag til med salt.
Skru ned for varmen og tilsæt laksestykkerne. Lad dem simre med i 5 - 10 minutter - de skal bare lige varmes igennem, ikke koges i stykker!
Servering:
Serveres straks.
Drysses med den friskhakkede persille og dryppes med citron efter smag.
Giv Alle tiders hvedebr\'f8d til.
Indgået i basen i februar 2002