Laksesuppe ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Laksesuppe ifølge Clasen

Opskrifter > Supper ifølge Clasen


hallandsk egnsret

Hallandsk laksesuppe

Art:
Fiskesuppe.

Tid:
30 - 45 minutter

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 1 kg fersk, frisk laks

  • 1 ½ liter koldt vand

  • 1 stor porre

  • 2 gule løg

  • 2 store gulerødder

  • ½ knold selleri

  • salt

  • 15 hele peberkorn

  • 3 fiskebouillonterninger

  • 1 citron

  • 1 bundt persille


Forarbejde:
Flå skindet af laksen. Fjern alle ben fra fiskekødet.
Vask, skræl og findel grønsagerne.
Skyl og hak persillen.
Del citronen i både.
Skær laksen i mundrette stykker.

Fremgangsmåde:
Bring vandet i kog med bouillonterningerne og peberkornene. Lad fiskebenene koge med i et kvarter.
(De korrekte kokke har selvfølgelig lavet deres egen laksefond, men denne opskrifte er bare for os andre dødelige.)
Tag laksebenene op af suppen og tilsæt de fintsnittede grønsager.
Lad det koge roligt i 20 minutter.
Smag til med salt.
Skru ned for varmen og tilsæt laksestykkerne. Lad dem simre med i 5 - 10 minutter - de skal bare lige varmes igennem, ikke koges i stykker!

Servering:
Serveres straks.
Drysses med den friskhakkede persille og dryppes med citron efter smag. 
Giv Alle tiders hvedebr\'f8d til.

Indgået i basen i februar  2002

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu