Hoved menu:
Ananas- og figenchutney
Art:
Garniture
Tid:
30 minutter
Til:
Mange personer
Ingredienser:
2000 g frisk, sød ananas
300 g tørrede figner
300 g melis
2-3 stilke citrongræs
2 dl æblecidereddike
5 teskefulde salt
5 teskefulde tørret, pulveriseret spidskommen
5 teskefulde tørret, pulveriseret kardemomme
5 teskefulde tørret, pulveriseret kanel
Forarbejde:
Fjern top og bund af ananasene. Skær skrællen af. Del frugterne i kvarte. Fjern "rygraden". Skær ananasen i mindre stykker.
Findel citrongræsset.
Fremgangsmåde:
Læg alle ingredienser i en stor gryde, og lad det koge roligt i 15 minutter.
Blend indholdet. Det hele skal ende med en homogen, lind konsistens.
Lad køle af. Sæt på glas - skyllede i Atamon. Stil koldt, til du skal bruge din chutney.
Servering:
Server chutneyen til kød og vildt - eller brug den til at pifte en sovs op med.
Bemærkninger:
Da frugten kan have forskellig smag og sødme, kan du eventuelt holde lidt eddike og sukker tilbage og blot tilsætte det til sidst som smagsregulatorer.
Indgået i basen i august 2001