Ananas- & figenchutney ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Ananas- & figenchutney ifølge Clasen

Opskrifter > Syltede sager ifølge Clasen


man kan måske også bruge dåseananas?

Ananas- og figenchutney

Art:
Garniture

Tid:
30 minutter

Til:
Mange personer

Ingredienser:

  • 2000 g frisk, sød ananas

  • 300 g tørrede figner

  • 300 g melis

  • 2-3 stilke citrongræs

  • 2 dl æblecidereddike

  • 5 teskefulde salt

  • 5 teskefulde tørret, pulveriseret spidskommen

  • 5 teskefulde tørret, pulveriseret kardemomme

  • 5 teskefulde tørret, pulveriseret kanel


Forarbejde:
Fjern top og bund af ananasene. Skær skrællen af. Del frugterne i kvarte. Fjern "rygraden". Skær ananasen i mindre stykker.
Findel citrongræsset.

Fremgangsmåde:
Læg alle ingredienser i en stor gryde, og lad det koge roligt i 15 minutter.
Blend indholdet. Det hele skal ende med en homogen, lind konsistens.
Lad køle af. Sæt på glas - skyllede i Atamon. Stil koldt, til du skal bruge din chutney.

Servering:
Server chutneyen til kød og vildt - eller brug den til at pifte en sovs op med. 

Bemærkninger:
Da frugten kan have forskellig smag og sødme, kan du eventuelt holde lidt eddike og sukker tilbage og blot tilsætte det til sidst som smagsregulatorer.

Indgået i basen i august  2001

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu