Hoved menu:
Rabarberchutney plagieret efter Boel og Ingemar
Art:
Garniture
Tid:
30 minutter
Til:
Mange personer
Ingredienser:
1300 g rabarber
250 g tørrede abrikoser
500 g melis
2 dl æblecider eddike
2 hele, friske, røde chilier (på størrelse med en pegefinger)
Chili-olie der river i m\'e5leren efter smag
Forarbejde:
Skyl rabarberne, fjern blade og misfarvninger, men lad mest muligt af foden sidde. Del stilkene i små (1 - 2 cm) stykker.
Skyl chilierne, del dem, fjern kærnerne. Del chili-frugtkødet i ganske små stykker - hver blot på 1 mm2.
Fremgangsmåde:
Læg rabarber, abrikoser, sukker og eddike i en stor gryde.
Bring det i kog og lad det koge - mens du jævnligt rører i det - for svag varme i 15 minutter og rabarberstykkerne vil begynde at koge ud.
Pil abrikoserne op og blend dem til en tyk mos.
Læg mosen tilbage i gryden og kog videre for svag varme til det hele opnår en tyk, jævn konsistens. Rør jævnligt.
Tilsæt de små chilistykker og lad koge nogle minutter. Smag og tilsæt eventuelt - og efter smag - nogle dråber Chili-olie der river i m\'e5leren
Lad køle af. Sæt på glas - skyllede i Atamon. Stil koldt, til du skal bruge din chutney.
Servering:
Server chutneyen til kød og vildt - eller som Boel og Ingemar - til en god gede- (eller anden) ost.
Bemærkninger:
Boel og Ingemar laver en fantastisk god rabarberchutney, som de sælger i deres g\'e5rdmejeri sammen med deres gode hallandske oste.
Når Clasen ikke er i nærheden af Hishult, kan han ikke nyde den, derfor har han eksperimenteret sig frem til denne næsten-klon, og så kan andre, der ikke kommer så ofte til Halland jo også have glæde af den.
Forhåbentlig bliver det ikke en unfair konkurrence!
Indgået i basen i august 2001