Hoved menu:
Rødbedesalat
Art:
Garniture til kød- eller fiskeret
Tid:
15 minutter + cirka 40 minutters kogetid
Til:
mindst 6 personer
Ingredienser:
1 kg rødbeder
1/4 dl rapsolie
1 salatløg
2 spiseskefulde hakket persille
saft fra ½ citron
salt
peber
Chili-olie der river i måleren
Forarbejde:
Vask rødbederne.
Skyl persillen.
Pil løget.
Fremgangsmåde:
Kog rødbederne i letsaltet vand til de er møre (cirka 40 minutter. Prøv at stikke i dem med en gaffel, de må endelig ikke blive for bløde.)
Hak persillen fint.
Skær løget i ganske små stykker.
Pres saften af citronen.
Lav en marinade af citronsaft, persille og løgstykker.
Når rødbederne er kogte, køles de af i koldt vand. Skær top og bund af og gnid skrællen af. Skyl i vand.
Skær rødbederne i terner a cirka 1 x 1 cm.
Bland rødbedeterningerne grundigt i marinaden.
Smag til med salt, peber og Chili-olie der river i måleren.
Servering:
Lun eller kold.
Indgået i basen i september 2002