Rødbedesalat ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Rødbedesalat ifølge Clasen

Opskrifter > Salat ifølge Clasen


bedst som tilbehør til noget

Rødbedesalat

Art:
Garniture til kød- eller fiskeret

Tid:
15 minutter + cirka 40 minutters kogetid

Til:
mindst 6 personer

Ingredienser:

  • 1 kg rødbeder

  • 1/4 dl rapsolie

  • 1 salatløg

  • 2 spiseskefulde hakket persille

  • saft fra ½ citron

  • salt

  • peber

  • Chili-olie der river i måleren


Forarbejde:
Vask rødbederne.
Skyl persillen.
Pil løget.

Fremgangsmåde:
Kog rødbederne i letsaltet vand til de er møre (cirka 40 minutter. Prøv at stikke i dem med en gaffel, de må endelig ikke blive for bløde.)
Hak persillen fint.
Skær løget i ganske små stykker.
Pres saften af citronen.
Lav en marinade af citronsaft, persille og løgstykker.
Når rødbederne er kogte, køles de af i koldt vand. Skær top og bund af og gnid skrællen af. Skyl i vand.
Skær rødbederne i terner a cirka 1 x 1 cm.
Bland rødbedeterningerne grundigt i marinaden.
Smag til med salt, peber og Chili-olie der river i måleren.

Servering:
Lun eller kold.

Indgået i basen i september 2002

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu