Hoved menu:
Linsesalat
Art:
Garniture til kød- eller fiskeret
Tid:
30 minutter + tid til at køle linserne af.
Til:
6 personer
Ingredienser:
Salat:
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 rødløg
1 agurk
250 g grønne linser
Marinade:
1 dl oliven- eller rapsolie
saft fra 1 citron
2 teskefulde tørret, knust spidskommen
4 fed hvidløg, pressede
salt
peber
Forarbejde:
Vask og rens peberfrugter. Fjern stilke og frøstole. Skær i stykker á 1x1 cm.
Skræl løget. Del det og skær det småt ud.
Del agurken på langs. Fjern frøene. Skær den ud i små stykker - 1x1 cm.
Kog linserne i rigeligt, letsaltet vand til de er møre. Pas på; de må ikke koge ud!
Lad linserne køle af til stuetemperatur.
Bland ingredienserne til marinaden.
Fremgangsmåde:
Bland alle delene i en stor, smuk skål.
Servering:
Velegnet til mange fiske- og kødretter.
Kan holde sig 3 - 4 dage i køleskab.
Indgået i basen i august 2001