Hoved menu:
Fordrukken kalkun
Art:
Frokostret eller forret
Tid:
Arbejde: 30 minutter, ventetid 10 timer
Til:
4 personer
Ingredienser:
400 g kalkunbryst
1 l vand
1 teskefuld salt
nogle persillestilke
5 laurbærblade
5 citronblade (eller lidt vasket citronskal)
6 små tørrede chili
saft fra 1 citron
2 terninger hønsebouillon
1 gulerod
1/4 l hvidvin
1 stængel bladselleri
½ kop grønne ærter
20 blade husblas
Forarbejde:
Befri kalkunbrystet for alle hinder eller fedt.
Skræl guleroden.
Læg husblasen i blød i koldt vand.
Findel bladsellerien.
Fremgangsmåde:
Læg kød, salt, persille, laurbærblade, citronblade, chilier og gulerod i en gryde med vand.
Bring det langsomt i kog.
Lad det simre, og skum jævnligt. Kogetid cirka ½ time.
Tag kød og gulerod op af. Kogevand og resten kasseres.
Skær guleroden i terninger på ½ cm3 og kødet i terninger på 1 cm3´s størrelse.
Opvarm 1 l vand med citronsaft, bouillonterninger og hvidvin. Når det koger lægges kød, gulerod, bladselleri og ærter i.
Giv det et kort opkog.
Tryk vandet af husblasen.
Når suppen koger smeltes husblasen deri under omrøring.
Tag retten af varmen og hæld den i form(e).
Stil den køligt til suppen bliver fast gele.
Servering:
Serveres kølig med Alle tiders hvedebr\'f8d og kold dressing, f. eks. Tomatdressing
Indgået i basen i december 1999