Kalkunbryst i gele ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Kalkunbryst i gele ifølge Clasen

Opskrifter > Fjerkræ ifølge Clasen


hvorfor skal gele kun i håret?

Fordrukken kalkun

Art:
Frokostret eller forret

Tid:
Arbejde: 30 minutter, ventetid 10 timer

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 400 g kalkunbryst

  • 1 l vand

  • 1 teskefuld salt

  • nogle persillestilke

  • 5 laurbærblade

  • 5 citronblade (eller lidt vasket citronskal)

  • 6 små tørrede chili

  • saft fra 1 citron

  • 2 terninger hønsebouillon

  • 1 gulerod

  • 1/4 l hvidvin

  • 1 stængel bladselleri

  • ½ kop grønne ærter

  • 20 blade husblas


Forarbejde:
Befri kalkunbrystet for alle hinder eller fedt.
Skræl guleroden.
Læg husblasen i blød i koldt vand.
Findel bladsellerien.

Fremgangsmåde:
Læg kød, salt, persille, laurbærblade, citronblade, chilier og gulerod  i en gryde med vand.
Bring det langsomt i kog.
Lad det simre, og skum jævnligt. Kogetid cirka ½ time.
Tag kød og gulerod op af. Kogevand og resten kasseres.
Skær guleroden i terninger på ½ cm3 og kødet i terninger på 1 cm3´s størrelse.
Opvarm 1 l vand med citronsaft, bouillonterninger  og hvidvin. Når det koger lægges kød, gulerod, bladselleri og ærter i.
Giv det et kort opkog.
Tryk vandet af husblasen.
Når suppen koger smeltes husblasen deri under omrøring.
Tag retten af varmen og hæld den i form(e).
Stil den køligt til suppen bliver fast gele.

Servering:
Serveres kølig med Alle tiders hvedebr\'f8d og kold dressing, f. eks. Tomatdressing

Indgået i basen i december 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu