Hoved menu:
Peters grønsagsgryde med bid
Art:
Tilbehør til middagsret
Tid:
20 - 30 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
1 peberfrugt (rød, grøn eller gul beroende på de øvrige farver)
2 bundter forårsløg
4 - 5 gulerødder
1 squash
2 majroer (man kan også bruge pastinak, snittebønner, løg - i det hele taget grønsager, der ikke kræver kogning.)
Hvidløg
Rapsolie
Salt og peber.
Forarbejde:
Grønsagerne skylles - skrælles om fornødent - og skæres i stave på 3 - 4 cm's længde. Majroer skæres naturligt i skiver, forårsløg flækkes blot. Hvidløg hakkes groft.
Fremgangsmåde:
I en stor gryde - gerne en støbejernsgryde (den er også flot på bordet, og grønsagerne holder sig varme!) - varmes 4 - 5 spsk. olie - hvidløg "brændes af" i olien, og grønsagerne svitses i den varme olie. Tilsæt en grønsag ad gangen. Start med fx. gulerødder, som kræver længere tilberedning, og afslut fx. med squash. Grønsagerne må ikke blive bløde, men skal bevare deres "bid"
Servering:
Serveres - som anført - i gryden.
Bemærkninger:
Det er vanskeligt at angive præcise mængder, men regn med, at der bliver spist mere, end man tror!! Visse grønsager afgiver en del vand ved tilberedning, pas på retten ikke bliver kogt - det går ud over smagen. Omrør flittigt ved god varme!!
Ved valg af grønsager spiller årstiden en rolle - de grønsager, der er tilgængelige på trods af årstiden (fx. importeret) smager ikke af så meget som de grønsager, der er vokset naturligt frem til tiden!
Tænk også på farverne: gul, grøn, rød, hvid. Mad er også for øjnene.
Indgået i basen i september 1999