Hoved menu:
Chianti-kylling
Art:
Gryderet.
Tid:
Arbejde: 30 minutter
Stegetid: 30 minutter
Til:
6 personer
Ingredienser:
2 store landkyllinger
1 dl rapsolie
15 fed hvidløg
2 løg
et par store duske frisk rosmarin
et par store duske frisk timian
salt
peber
½ l hønsebouillon
2 dåser koncentreret tomatpuré
en anelse hvedemel
1 flaske chianti - eller anden rødvin
1 bundt persille
Forarbejde:
Flå skindet af kyllingerne. Parter hver kylling i 8 dele. Kasser skind, rygrad og gump.
Pil og findel hvidløg og løg.
Skyl og hak persillen
Fremgangsmåde:
Varm olien i en stor gryde.
Brun kyllingestykkerne på alle sider.
Tag dem derefter op, skru ned for blusset, og lad løg, hvidløg og urter få 3 minutter i olien, inden kyllingen atter skal der ned.
Tilsæt vin, tomatpuré og bouillon og smag til med salt og peber.
Lad det småkoge til kyllingestykkerne er helt møre.
Tag så kyllingestykkerne op, jævn sovsen med lidt mel, inden kyllingen atter skal der ned.
Øs op i et smukt fad og drys med persille.
Servering:
Serveres straks. Giv Alle tiders hvedebr\'f8d til.
Bemærkninger:
En slags italiensk coq-au-vin.
Indgået i basen i maj 2001