Hoved menu:
Krydret grønlangkål
Art:
Garniture til kødretter, gerne røgede
Tid:
Arbejde: 30 minutter
Til:
12 personer
Ingredienser:
1 stok grønkål
groft salt
1½ l Karolines Grundsauce med mælk
1/4 revet muskatnød
2 spiseskefulde dijon-sennep
1 teskefuld stødt kanel
1 teskefuld stødt spidskommen
1 teskefuld stødt koriander
1 teskefuld stødte nelliker
1 stilk citrongræs
1 spiseskefuld finthakket frisk ingefær
sort peber - efter smag
evt. 4 spiseskefulde hvedemel
Forarbejde:
Rib og vask grønkålsbladene meget grundigt. Ellers kan retten komme til at knase!
Findel nogle stykker frisk ingefær.
Fremgangsmåde:
Kog grønkålen i velsaltet vand i 15 minutter.
Lad kålen dryppe og køle af. Køl eventuelt af under den kolde hane.
Pres overskydende væde af kålen og findel den, gerne med en kødhakker, men en god kniv og lidt arbejde kan også gøre det.
Den findelte kål og grundsaucen blandes og varmes stille op i en stor gryde.
Tilsæt krydderierne til den varme kål. Start med halvdelen af krydderierne og smag til derfra og op til den foretrukne krydderismag.
Retten kan eventuelt jævnes med lidt mel rørt op i koldt vand.
Servering:
Varmt. En glimrende vinterret. Passer til mange traditionelle vinter- og julespiser. Også til Krydrede mørbradbøffer
Bemærkninger:
En absolut sund og kaloriefattig udgave af en traditionel tung spise.
Velegnet til nedfrysning; f. eks. i mindre portioner.
Indgået i basen i november 1999