Hoved menu:
Kikærtesuppe
Art:
Forret/hovedret
Tid:
20 minutter (+ 8 timers opblødning + 2 times kogetid)
Til:
6 personer
Ingredienser:
150 g tørrede kikærter
2 l vand
2 terninger grønsagsbouillon
2 terninger oksekødsbouillon
1 stor persillerod
2 porrer
1 stor stilk frisk rosmarin
6 fed hvidløg
8 opblødte, soltørrede tomater
salt
små pastahorn
1 bundt persille.
Forarbejde:
Dagen før (eller mindst 8 timer før): Læg kikærterne i koldt vand
Vask og rens grønsagerne.
Fremgangsmåde:
Skær grønsagerne i tern og læg dem i kikærtevandet.
Tilsæt bouillonterningerne, rosmarin og lidt salt.
Bring i kog og lad koge stille under låg i et par timer.
Vask og hak persillen fint.
Fjern rosmarinkvisten og blend kikærter og grønsager. En stavblender er glimrende til formålet.
Tilsæt pastahorn og kog dem møre, mens du rører om i gryden.
Smag til med salt.
Servering:
Drysses med persille og serveres varm.
Bemærkninger:
Det er en mættende suppe, som man ikke behøver spise brød til, men ellers kan man jo bruge Alle tiders hvedebr\'f8d.
Velegnet til nedfrysning.
Indgået i basen i november 2000