Kikærtesuppe ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Kikærtesuppe ifølge Clasen

Opskrifter > Supper ifølge Clasen


kikke til hinanden ...

Kikærtesuppe

Art:
Forret/hovedret

Tid:
20 minutter (+ 8 timers opblødning + 2 times kogetid)

Til:
6 personer

Ingredienser:

  • 150 g tørrede kikærter

  • 2 l vand

  • 2 terninger grønsagsbouillon

  • 2 terninger oksekødsbouillon

  • 1 stor persillerod

  • 2 porrer

  • 1 stor stilk frisk rosmarin

  • 6 fed hvidløg

  • 8 opblødte, soltørrede tomater

  • salt

  • små pastahorn

  • 1 bundt persille.


Forarbejde:
Dagen før (eller mindst 8 timer før): Læg kikærterne i koldt vand
Vask og rens grønsagerne.

Fremgangsmåde:
Skær grønsagerne i tern og læg dem i kikærtevandet.
Tilsæt bouillonterningerne, rosmarin og lidt salt.
Bring i kog og lad koge stille under låg i et par timer.
Vask og hak persillen fint.
Fjern rosmarinkvisten og blend kikærter og grønsager. En stavblender er glimrende til formålet.
Tilsæt pastahorn og kog dem møre, mens du rører om i gryden.
Smag til med salt.

Servering:
Drysses med persille og serveres varm.

Bemærkninger:
Det er en mættende suppe, som man ikke behøver spise brød til, men ellers kan man jo bruge Alle tiders hvedebr\'f8d.
Velegnet til nedfrysning.

Indgået i basen i november 2000

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu