Aioli ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Aioli ifølge Clasen

Opskrifter > Dyppelse iføge Clasen


lidt snyd, men hva´ fan´?

Aïoli uden æggeblommer

Art:
Garniture

Tid:
20 minutter

Til:
6 personer

Ingredienser:

  • 2 store bagekartofler

  • 8 store fed hvidløg

  • salt

  • hvid peber

  • 2 spiseskefulde vinaigre

  • saft fra ½ citron

  • det gule af citronskallen, revet fint

  • ½ dl olivenolie


Forarbejde:
Skræl og kog kartoflerne, så de bliver helt møre.
Pil hvidløgsfeddene.

Fremgangsmåde:
Mos kartoflerne fint.
Mos hvidløgsfeddene i en hvidløgspresser.
Bland med kartoffelmosen.
Tilsæt de øvrige ingredienser, mens der smages til. Olien blandes i til sidst under kraftig - og langvarig - omrøring.

Servering:
Serveres varmt eller lunt.
Kan i mange sammenhænge erstatte mayonnaise - og så er det uden æggeblomme!
Oprindelig provencalsk aïoli kan også laves med udblødt, hvidt brød i stedet for kartofler.
Er er fremragende som dip til friske rå eller blancherede grønsager skåret i stave, f. eks. gulerod, ræddike, grønne asparges og bladselleri.

Indgået i basen i maj 2001

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu