Hoved menu:
Aubergine i tomatstuvning
Art:
Garniture til kød- eller fiskeret
Tid:
30 minutter + 30 minutters bagetid
Til:
6 personer
Ingredienser:
2 auberginer
½ dl rapsolie
2 store løg
2 teskefulde tørret, stødt spidskommen
2½ dl hvidvin
1 dåse flåede tomater
5 fed hvidløg
2 friske, røde chilifrugter - på størrelse med en pegefinger
75 g rosiner
1 stort bundt persille
salt
Forarbejde:
Tænd ovnen på 210 grader.
Skær auberginerne igennem på langs i 1 cm tykke skiver.
Skræl og findel løgene.
Lad saften dryppe af tomaterne.
Skyl og del chilierne på langs. Fjern stilk og frø. Skær chili-frugtkødet i meget fine stykker. Skyl hænderne, men lad alligevel være med at klø dig i øjnene - eller andre intime steder - i en rum tid.
Skræl hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
Vask og hak persillen.
Fremgangsmåde:
Steg aubergineskiverne i halvdelen af olien på en slip-let-pande til de bliver lysebrune.
Steg løgene forsigtigt - de må ikke blive brune - i en gryde med resten af olien.
Når de er bløde tilsættes spidskommen og hvidvin.
Kog til det er reduceret til halvdelen.
Tilsæt tomater, salt, chili og rosiner.
Lad det koge sagt i 5 minutter.
Læg aubergineskiver og tomatstuvning skiftevis i lag a la lasagne i et ovnfast fad.
Drys finthakket persille imellem hvert lag og slut med aubergine.
Bag i 30 minutter.
Bemærkning:
Velegnet til mange fiske- og kødretter og gerne sammen med ris.
Indgået i basen i august 2001