Aubergine i tomatstuvning ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Aubergine i tomatstuvning ifølge Clasen

Opskrifter > Grønsager ifølge Clasen


god til mange kød- og fiskeretter

Aubergine i tomatstuvning

Art:
Garniture til kød- eller fiskeret

Tid:
30 minutter + 30 minutters bagetid

Til:
6 personer

Ingredienser:

  • 2 auberginer

  • ½ dl rapsolie

  • 2 store løg

  • 2 teskefulde tørret, stødt spidskommen

  • 2½ dl hvidvin

  • 1 dåse flåede tomater

  • 5 fed hvidløg

  • 2 friske, røde chilifrugter - på størrelse med en pegefinger

  • 75 g rosiner

  • 1 stort bundt persille

  • salt


Forarbejde:
Tænd ovnen på 210 grader.
Skær auberginerne igennem på langs i 1 cm tykke skiver.
Skræl og findel løgene.
Lad saften dryppe af tomaterne.
Skyl og del chilierne på langs. Fjern stilk og frø. Skær chili-frugtkødet i meget fine stykker. Skyl hænderne, men lad alligevel være med at klø dig i øjnene - eller andre intime steder - i en rum tid.
Skræl hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
Vask og hak persillen.

Fremgangsmåde:
Steg aubergineskiverne i halvdelen af olien på en slip-let-pande til de bliver lysebrune.
Steg løgene forsigtigt - de må ikke blive brune - i en gryde med resten af olien.
Når de er bløde tilsættes spidskommen og hvidvin.
Kog til det er reduceret til halvdelen.
Tilsæt tomater, salt, chili og rosiner.
Lad det koge sagt i 5 minutter.
Læg aubergineskiver og tomatstuvning skiftevis i lag a la lasagne i et ovnfast fad.
Drys finthakket persille imellem hvert lag og slut med aubergine.
Bag i 30 minutter.

Bemærkning:
Velegnet til mange fiske- og kødretter og gerne sammen med ris.

Indgået i basen i august 2001

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu