Hoved menu:
Rasende penne
Art:
Hovedret
Tid:
20 minutter eller flere timer mere
Til:
4 personer
Ingredienser:
6 fed hvidløg
2 dåser flåede, findelte tomater
1 stort bundt persille
et bundt frisk basilikum
vand
salt
400 g tørrede penne eller anden tør pasta uden æg
Chili-olie der river i m\'e5leren efter smag
Forarbejde:
Pil og findel hvidløgene.
Åben tomatdåserne.
Skyl og hak persillen.
Skyl og findel basilikumbladene.
Bring en stor gryde letsaltet vand i kog.
Fremgangsmåde:
Varm rapsolie i en mindre gryde. Tilsæt de findelte hvidløgsfed.
Lad dem varme under omrøring uden at tage farve.
Tilsæt tomater og persille.
Smag til med salt og Chili-olie der river i m\'e5leren.
Pas på med doseringen: tomatsaucen bliver bedre af at simre for ganske svag varme i nogle timer. Denne indkogning forstærker krydringen! På den anden side skal det være en ret, der er stærk!
Kog penne (eller en anden type pasta) al dente i letsaltet vand.
Hæld vandet fra pastaen.
Bland pasta og tomatsauce og drys med basilikum.
Servering:
Server straks og rygende varmt.
Bemærkninger:
Som skrevet skal retten være hot - arrabiata (=vred) på italiensk!
Indgået i basen i oktober 2002