Hoved menu:
Pandekager - uden æggeblommer
Art:
Til dessert eller wrap
Tid:
30 minutter
Til:
Omkring 12 pandekager
Ingredienser:
400 g hvedemel
½ teskefuld salt
1 teskefuld stødt kardemomme
1 spiseskefuld revet citronskal
9 æggeblommer (eventuelt pasteuriserede)
cirka 8 dl letmælk
5 spiseskefulde øl
rapsolie til stegning
Forarbejde:
Vask citronen grundigt. Riv skallen på et fint rivejern. Kun det gule!
Fremgangsmåde:
Rør mælk og æggehvider sammen.
Tilsæt de øvrige ingredienser. Pisk heftigt - eller blend. Undgå klumper.
Steg i olie på en meget varm pande; gerne af slip-let-typen.
Servering:
Serveres med sukker og/eller marmelade og/eller is og/eller chokoladesovs til dessert.
Mange kan godt lide pandekagerne dagen efter, hvor de går godt sammen med mange slags pålæg i madpakken.
Er desuden god som wrap med fyld af grønt, kød og/eller fisk og dressing.
Indgået i basen i februar 2004
TOP