Pandekager ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Pandekager ifølge Clasen

Opskrifter > Desserter ifølge Clasen


klassiker

Pandekager - uden æggeblommer

Art:
Til dessert eller wrap

Tid:
30 minutter

Til:
Omkring 12 pandekager

Ingredienser:

  • 400 g hvedemel

  • ½ teskefuld salt

  • 1 teskefuld stødt kardemomme

  • 1 spiseskefuld revet citronskal

  • 9 æggeblommer (eventuelt pasteuriserede)

  • cirka 8 dl letmælk

  • 5 spiseskefulde øl

  • rapsolie til stegning


Forarbejde:
Vask citronen grundigt. Riv skallen på et fint rivejern. Kun det gule!

Fremgangsmåde:
Rør mælk og æggehvider sammen.
Tilsæt de øvrige ingredienser. Pisk heftigt - eller blend. Undgå klumper.
Steg i olie på en meget varm pande; gerne af slip-let-typen.

Servering:
Serveres med sukker og/eller marmelade og/eller is og/eller chokoladesovs til dessert.
Mange kan godt lide pandekagerne dagen efter, hvor de går godt sammen med mange slags pålæg i madpakken.
Er desuden god som wrap med fyld af grønt, kød og/eller fisk og dressing.

Indgået i basen i februar 2004

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu