Hoved menu:
Fiskefrikadeller
Art:
Hovedret
Tid:
30 minutter
Til:
12 personer (velegnet til frysning)
Ingredienser:
3 lyssejfileter - eller torsk eller anden mager, hvid fisk
6 æggehvider
1 lille bundt persille
2 gulerødder
5 store fed hvidløg
2 porretoppe (det grønne, kun)
4 kartofler
1 rød peberfrugt
½ strå af citrongræs
2 spiseskefuld hakket esdragon
30 tørrede tomater
1 dl hvedemel, kan erstattes med havreklid
rapsolie
Forarbejde:
Grønsager vaskes.
Gulerødder og kartofler skrælles.
Fisk, gulerødder, kartofler, porretoppe, hvidløg, citrongræs, persille hakkes i en kødhakker.
Peberfrugter findeles i små tern.
De tørrede tomater skoldes med kogende vand.
Fremgangsmåde:
De tørrede tomater dryppes af og snittes i stykker på ½ x ½ cm.
De hakkede ingredienser blandes med de tørrede tomater, peberfrugten, esdragon og mel.
Røres til en fars.
Form frikadeller og steg dem i rapsolie ved moderat varme.
Servering:
Serveres med kartofler, citronbåde og Remou-lade-som-om.
Indgået i basen i november 1999