Fiskefrikadeller ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Fiskefrikadeller ifølge Clasen

Opskrifter > Fisk ifølge Clasen


og så får man også noget grønt

Fiskefrikadeller

Art:
Hovedret

Tid:
30 minutter

Til:
12 personer (velegnet til frysning)

Ingredienser:

  • 3 lyssejfileter - eller torsk eller anden mager, hvid fisk

  • 6 æggehvider

  • 1 lille bundt persille

  • 2 gulerødder

  • 5 store fed hvidløg

  • 2 porretoppe (det grønne, kun)

  • 4 kartofler

  • 1 rød peberfrugt

  • ½ strå af citrongræs

  • 2 spiseskefuld hakket esdragon

  • 30 tørrede tomater

  • 1 dl hvedemel, kan erstattes med havreklid

  • rapsolie


Forarbejde:
Grønsager vaskes. 
Gulerødder og kartofler skrælles.
Fisk, gulerødder, kartofler, porretoppe, hvidløg, citrongræs, persille hakkes i en kødhakker.
Peberfrugter findeles i små tern.
De tørrede tomater skoldes med kogende vand.

Fremgangsmåde:
De tørrede tomater dryppes af og snittes i stykker på ½ x ½ cm.
De hakkede ingredienser blandes med de tørrede tomater, peberfrugten, esdragon og mel.
Røres til en fars.
Form frikadeller og steg dem i rapsolie ved moderat varme.

Servering:
Serveres med kartofler, citronbåde og Remou-lade-som-om.

Indgået i basen i november 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu