Hoved menu:
Rabarberkompot
Art:
Garniture
Tid:
15 minutter
Til:
6 personer
Ingredienser:
500 g rabarberstilke i nogenlunde ens tykkelse - helst tynde
250 g melis
1 stang vanille
½ dl vand
Forarbejde:
Skyl rabarberne og skær dem i stykker på cirka 4-5 cm.
Flæk vanillen og skrab kornene ud.
Fremgangsmåde:
Kog vand og sukker sammen til en sirup.
Tilsæt vanillekornene.
Kog de ituskårne rabarberstilke i siruppen ved ret svag varme.
Fisk de bløde stykker op med en hulske. Det er lidt en smagssag, hvor bløde og/eller itukogte rabarberne skal være; de mest intakte vil også være de syrligste.
Læg rabarberne i kompotskålen.
Lad siruppen koge, så den fordamper vand fra rabarberne og bliver skinnende blank. Hæld den derefter over rabarberne.
Servering:
Rabarberkompotten serveres lunken eller kold, og er velegnet til en lang række kød og fiskeretter, f. eks. Et par flade, Gode fasanbryster og Krydrede m\'f8rbradb\'f8ffer.
Bemærkninger:
Velegnet til nedfrysning
Indgået i basen i maj 2001