Rabarberkompot ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Rabarberkompot ifølge Clasen

Opskrifter > Dyppelse iføge Clasen


og så er rabarber noget af det mest taknemmelige selv at dyrke

Rabarberkompot

Art:
Garniture

Tid:
15 minutter

Til:
6 personer

Ingredienser:

  • 500 g rabarberstilke i nogenlunde ens tykkelse - helst tynde

  • 250 g melis

  • 1 stang vanille

  • ½ dl vand


Forarbejde:
Skyl rabarberne og skær dem i stykker på cirka 4-5 cm.
Flæk vanillen og skrab kornene ud.

Fremgangsmåde:
Kog vand og sukker sammen til en sirup.
Tilsæt vanillekornene.
Kog de ituskårne rabarberstilke i siruppen ved ret svag varme.
Fisk de bløde stykker op med en hulske. Det er lidt en smagssag, hvor bløde og/eller itukogte rabarberne skal være; de mest intakte vil også være de syrligste.
Læg rabarberne i kompotskålen.
Lad siruppen koge, så den fordamper vand fra rabarberne og bliver skinnende blank. Hæld den derefter over rabarberne.

Servering:
Rabarberkompotten serveres lunken eller kold, og er velegnet til en lang række kød og fiskeretter, f. eks. Et par flade, Gode fasanbryster og Krydrede m\'f8rbradb\'f8ffer.

Bemærkninger:
Velegnet til nedfrysning

Indgået i basen i maj 2001

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu