Salat med røget makrel ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Salat med røget makrel ifølge Clasen

Opskrifter > Salat ifølge Clasen


hvor er makrel dog en dejlig opfindelse

Neptunsalat

Art:
Let hovedmåltid eller forret

Tid:
Arbejde: 10 minutter

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • ½ iceberg-salathoved

  • ½ rødt/bittert salathoved

  • 4-5 fed hvidløg

  • 1 røget makrel

  • 4 skiver toast-franskbrød

  • 1½ citron

  • engelsk sauce


Forarbejde:
Fjern skind, finner, hoved, hale og ben fra fisken.
Vask salaten.
Afskal hvidløgsfeddene
Skær brødskiverne i tern, så hver skive bliver til 16 tern.

Fremgangsmåde:

Rist brødterningerne på en tør, moderat varm pande. Vend dem ofte til de er sprøde og lysebrune.
Snit salaten i fine strimler.
Pres hvidløgsfeddene i en hvidløgspresser.
Bland med salaten.
Pres saften af citronerne. Denne blandes med lige så stor en mængde engelsk (worchester) sauce (den helt flydende, ikke den tykke fra HP).
Pluk fiskekødet i mundrette stykker.
Bland salat, fisk og brødcroutonner i en pæn skål.

Servering:
Serveres straks. Citron/engelsksaucedressingen hældes over efter smag lige inden salaten spises.
Makrellen kan eventuel udskiftes med det drænede indhold af en dåse tunfisk i vand. Retten bliver på denne måde mildere i smagen og en del magrere.
 
Indgået i basen i december 2000

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu