Hoved menu:
Gul hvidkål
Art:
Garniture til sammenkogt/kødret
Tid:
Arbejde: 10-15 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
400 g hvidkål
1 teskefuld sennepsfrø
1 teskefuld stødt gurkemeje
reven citronskal fra 1 økologisk citron
2 spiseskefuld vand
1 spiseskefuld rapsolie
Forarbejde:
Snit hvidkålen i ret fine strimler
Vask skallen på en citron.
Fremgangsmåde:
Riv citronskallen fint på et rivejern.
Varm olien kraftigt i en relativ stor gryde. Tilsæt sennepsfrø og læg låg på. Lad sennepsfrøene "poppe". Man kan tydeligt høre, når dette er overstået.
Tilsæt derefter straks kålen. Skru ned for varmen til mediumstyrke.
Vend kålen i olien. Tilsæt gurkemejen og rør jævnligt, til kålen falder sammen. Skru yderligere ned for varmen, tilsæt vand og læg låg på gryden. Kog/steg til kålen er faldet noget sammen, men endnu har bid.
Servering:
Drys med citronskal.
Bemærkninger:
Server gerne til eller sammen med krydrede asiatisk inspirerede retter, for eksempel KarryCurry, Krydret Gr\'f8nlangk\'e5l, Karrytorsk, Krydrede m\'f8rbradb\'f8ffer, Linseret, Risret, Wokgr\'f8nt ligesom den egner sig fint til en "asiatisk buffet".
Indgået i basen i oktober 2000.