Hoved menu:
Mettes crostini med laks
Art:
Forret - antipasta
Tid:
20 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
4 skiver godt hvedebrød
hvidløg efter smag
laks passende mængde til pålæg: en lille trefjerdedele fersk laks og en stor fjerdedel fersk røget laks
kapers efter smag
grønne oliven efter smag
reven peberrod efter smag
en smule citron- eller limesaft
salt
peber
Forarbejde:
Rist brødskiverne.
Hak fisken groft.
Udsten og hak de grønne oliven.
Fremgangsmåde:
Bland den hakkede fisk med kapers (ikke for få), oliven (ikke for mange).
Det hele smages til med salt og peber, reven peberrod (husk at smage) og en smule citron- eller limesaft. Lad det gerne trække en stund.
Gnid brødskiverne med hvidløg.
Læg laksetartaren på brødskiverne.
Servering:
Serveres mens brødskiverne er sprøde.
Kan eventuelt pyntes med lidt peberrod og oliven!
Bemærkninger:
Mette: "Som I kan se, skal der smages til. Den har godt af at trække lidt og kan - fordi den er marineret - godt holde sig til dagen efter. MUMS!!... og tænkt på alle de penge, vi sparer på Omega-3-piller!!"
Indgået i basen i oktober 2003