Skipperlabskovs ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Skipperlabskovs ifølge Clasen

Opskrifter > Middagsretter ifølge Clasen


både retten og den navn kommer fra tysk: labskaus

Skipperlabskovs

Art:
Hovedret - godt til en kølig dag

Tid:
60 minutter

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 1 kg skrællede kartofler (der let meler og koger ud)

  • 300 g kålrabi/kålroe

  • 3/4 kg mellemskært oksekød (f. eks. bov)

  • 2-3 løg

  • ½ l oksebouillon

  • 25 hele sorte peberkorn

  • 10 laurbærblade

  • 1 bundt purløg

  • groft salt

  • gerne (hjemme-)syltede rødbeder


Forarbejde:
Skræl kartofler og kålrabi.
Vask purløg.
Lav bouillonen af vand og bouillontern.

Fremgangsmåde:
Puds kødet rent for sener og fedt og skær det i tern.
I en stor gryde koges kødet med bouillonen, peberkorn og laurbærblade og lidt salt.
Lad det koge i ½ time.
Imens skæres kålrabi og kartofler i tern af ca. 1x1 cm. Terningerne lægges i gryden, og der røres, mens det snurrer omkring endnu ½ time. Sørg for at bouillonen kun lige netop dækker kartoflerne.
Når kartoflerne begynder at mele ud er retten klar til at spise.
Hak dog først purløg, der drysses på toppen.

Servering:
Server gerne syltede rødbeder til - og vi er også mange, der godt kan lide engelsk sauce.
Pas på ikke at knase peberkornene.
Velegnet til øl og snaps.
Egnet til frysning.

Indgået i basen i oktober 2000

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu