Hoved menu:
Bagte rodfrugter
Art:
Garniture
Tid:
10 minutter + 1 times bagetid
Til:
4 personer
Ingredienser:
1 ½ - 2 kg rodfrugter f. eks. rødløg, rødbeder, pastinak, persillerod, gulerødder og andre grove grøntsager
1 hvidløg
1 - 2 dl vand
2 spiseskefulde vineddike
salt
peber
nogle dråber rapsolie, max. et par teskefulde
eventuelt andre krydderurter, for eksempel timian, rosmarin og laurbærblad.
Forarbejde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Grønsagerne vaskes, skrælles og deles i stykker på 10 centimeter i en pegefingers tykkelse.
Et hvidløg deles i fed, der ikke afskalles.
Fremgangsmåde:
Læg grønsagsstykkerne i et fladt, ildfast fad. Læg hvidløgsfeddene øverst. Læg eventuelt krydderurter ved.
Dryp med vand, eddike og olie. Drys med salt og peber.
Bag det hele ved 200 grader i omkring 1 time.
Tilsæt lidt ekstra vand undervejs, hvis det er ved at koge/bage tørt!
Servering:
Serveres med kød eller fisk.
Indgået i basen i oktober 2001