Bagte rodfrugter ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Bagte rodfrugter ifølge Clasen

Opskrifter > Grønsager ifølge Clasen


dejligt vintertilbehør

Bagte rodfrugter

Art:
Garniture

Tid:
10 minutter + 1 times bagetid

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 1 ½ - 2 kg rodfrugter f. eks. rødløg, rødbeder, pastinak, persillerod, gulerødder og andre grove grøntsager

  • 1 hvidløg

  • 1 - 2 dl vand

  • 2 spiseskefulde vineddike

  • salt

  • peber

  • nogle dråber rapsolie, max. et par teskefulde

  • eventuelt andre krydderurter, for eksempel timian, rosmarin og laurbærblad.


Forarbejde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Grønsagerne vaskes, skrælles og deles i stykker på 10 centimeter i en pegefingers tykkelse.
Et hvidløg deles i fed, der ikke afskalles.

Fremgangsmåde:
Læg grønsagsstykkerne i et fladt, ildfast fad. Læg hvidløgsfeddene øverst. Læg eventuelt krydderurter ved.
Dryp med vand, eddike og olie. Drys med salt og peber.
Bag det hele ved 200 grader i omkring 1 time.
Tilsæt lidt ekstra vand undervejs, hvis det er ved at koge/bage tørt!

Servering:
Serveres med kød eller fisk.

Indgået i basen i oktober 2001

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu