Hoved menu:
Gulerodskaramel
Art:
Garniture til hovedret eller snack
Tid:
Arbejde: 60 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
10 gulerødder
1 stort hvidløg
1 spiseskefuld rapsolie
1 citron
2 spiseskefulde finthakket merian - helst frisk
1 appelsin
3 spiseskefulde sukker
1 dl vineddike
½ dl balsamicoeddike
salt
peber
Forarbejde:
Skræl gulerødderne og skær dem i store stykker.
Pil alle feddene i et stort hvidløg.
Vask og tør orangerne grundigt. Riv skallerne af citron og appelsin.
Pres saften fra citron og appelsiner.
Fremgangsmåde:
Steg gulerodsstykker og hvidløgsfed stille i olie, merian og de revne orangeskaller.
Lad grønsagerne brune, men ikke branke i omkring ½ time.
Tilsæt frugtsaft, eddike og sukker og lad det hele roligt blive brunt og karamellisere, mens gulerødder og hvidløg vendes deri.
Smag til med salt og peber.
Servering:
Serveres til kødretter eller som snack; varmt, lunt eller koldt.
Indgået i basen i november 2000