Hoved menu:
Fasansuppe
Art:
Suppe
Tid:
Arbejde: 20 minutter; kogetid: 5 timer
Til:
4 personer
Ingredienser:
2 flåede fasankokke (-haner)
2 porrer
4 forårsløg
1 bundt persille
4 gulerødder
20 cm ræddike
2 persillerødder
5 fed hvidløg
4 mellemstore kartofler
1 stor dusk timian
frisk ingefær (som yderste led af tommelfingeren)
Forarbejde:
Skær bryststykkerne af fasanerne. (De kan bruges som i Fasanbryster.) I denne ret anvendes det øvrige, som deles i mindre stykker.
Gør grønsagerne rene; skræl kartofler, gulerødder, ræddike, persillerødder og ingefær.
Skær det grønne af porrerne.
Skyl timian og persille.
Fremgangsmåde:
Fasanerne (undtagen bryststykkerne) lægges i en stor gryde sammen med det grønne fra porrerne, persillestilkene, timian, hvidløgene og to gulerødder.
Der hældes vand over, og det bringes langsomt i kog.
Lad det koge uden låg i 4 timer (eller mere). Husk at skumme urenheder væk.
Si suppen og kassér alt, hvad der ikke er flydende.
De øvrige grønsager er i mellemtiden skåret i små terninger (½ cm3) eller tynde skiver.
Disse lægges i suppen og koges netop møre (15 - 20 minutter).
Suppen smages til med Chiliolie der river i m\'e5leren, salt og balsamicoeddike.
Servering:
Serveres rygende varm, evt. med Alle tiders hvedebr\'f8d.
Bemærkninger:
En rigtig god ret på en kold vinterdag eller -aften. Meget mager, velsmagende og billig.
Bruges suppen som forret, kan fasanbrysterne bruges til hovedretten, ellers kan de gemmes i køleskabet til næste dag.
Indgået i basen i januar 2000.