Fasansuppe ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Fasansuppe ifølge Clasen

Opskrifter > Supper ifølge Clasen


for mange kokke ...

Fasansuppe

Art:
Suppe

Tid:
Arbejde: 20 minutter;  kogetid: 5 timer

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 2 flåede fasankokke (-haner)

  • 2 porrer

  • 4 forårsløg

  • 1 bundt persille

  • 4 gulerødder

  • 20 cm ræddike

  • 2 persillerødder

  • 5 fed hvidløg

  • 4 mellemstore kartofler

  • 1 stor dusk timian

  • frisk ingefær (som yderste led af tommelfingeren)

  • chiliolie der river i m\'e5leren

  • salt
  • balsamicoeddike
  • 3 l.  koldt vand


Forarbejde:
Skær bryststykkerne af fasanerne. (De kan bruges som i Fasanbryster.) I denne ret anvendes det øvrige, som deles i mindre stykker.
Gør grønsagerne rene; skræl kartofler, gulerødder, ræddike, persillerødder og ingefær.
Skær det grønne af porrerne.
Skyl timian og persille.

Fremgangsmåde:
Fasanerne (undtagen bryststykkerne) lægges i en stor gryde sammen med det grønne fra porrerne, persillestilkene, timian, hvidløgene og to gulerødder.
Der hældes vand over, og det bringes langsomt i kog.
Lad det koge uden låg i 4 timer (eller mere). Husk at skumme urenheder væk.
Si suppen og kassér alt, hvad der ikke er flydende.
De øvrige grønsager er i mellemtiden skåret i små terninger (½ cm3) eller tynde skiver.
Disse lægges i suppen og koges netop møre (15 - 20 minutter). 
Suppen smages til med Chiliolie der river i m\'e5leren, salt og balsamicoeddike.

Servering:
Serveres rygende varm, evt. med Alle tiders hvedebr\'f8d.

Bemærkninger:
En rigtig god ret på en kold vinterdag eller -aften. Meget mager, velsmagende og billig.
Bruges suppen som forret, kan fasanbrysterne bruges til hovedretten, ellers kan de gemmes i køleskabet til næste dag.

Indgået i basen i januar 2000.

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu