Hoved menu:
Safransuppe
Art:
Forret eller hovedret
Tid:
20 minutter
Til:
6 personer
Ingredienser:
1 l vand
5 store, røde peberfrugter
2 grønsagsbouillontern
2 oksekødsbouillontern
10 fed hvidløg
2 g hel safran
salt
Forarbejde:
Skyl peberfrugterne. Fjern frø og frøstole.
Del dem i passende stykker - 1 x 1 cm.
Pil hvidløgsfeddene.
Fremgangsmåde:
Bring vandet i kog, opløs bouillonterningerne heri.
Tilsæt hvidløgsfed og peberfrugtstykkerne samt safranen (støvdragere fra middelhavskrokus).
Lad spilkoge i 7 minutter.
Blend suppen (en stavblender er glimrende). Grønsagerne skal være meget findelte - gerne helt jævne.
Knæk spaghettistængerne i suppen i ganske korte stykker (1 - 2 cm)
Smag til med salt og Chiliolie der river i m\'e5leren.
Kog roligt i 10 minutter - eller til spaghettien er "al dente".
Servering:
Serveres varm med finthakket persille på toppen.
Giv eventuelt Alle tiders hvedebr\'f8d til.
Bemærkninger:
En glimrende efterårs- og vinterspise; mager og sund, men også elegant og anderledes. En velegnet suppe til en gæstemiddag.
Velegnet til nedfrysning.
Indgået i basen i marts 2000