Safransuppe ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Safransuppe ifølge Clasen

Opskrifter > Supper ifølge Clasen


en "fin" suppe

Safransuppe

Art:
Forret eller hovedret

Tid:
20 minutter

Til:
6 personer

Ingredienser:

  • 1 l vand

  • 5 store, røde peberfrugter

  • 2 grønsagsbouillontern

  • 2 oksekødsbouillontern

  • 10 fed hvidløg

  • 2 g hel safran

  • salt

  • Chiliolie der river i m\'e5leren

  • 20 spaghettipinde
  • ½ bundt persille


Forarbejde:
Skyl peberfrugterne. Fjern frø og frøstole.
Del dem i passende stykker - 1 x 1 cm.
Pil hvidløgsfeddene.

Fremgangsmåde:
Bring vandet i kog, opløs bouillonterningerne heri.
Tilsæt hvidløgsfed og peberfrugtstykkerne samt safranen (støvdragere fra middelhavskrokus).
Lad spilkoge i 7 minutter.
Blend suppen (en stavblender er glimrende). Grønsagerne skal være meget findelte - gerne helt jævne.
Knæk spaghettistængerne i suppen i ganske korte stykker (1 - 2 cm)
Smag til med salt og Chiliolie der river i m\'e5leren.
Kog roligt i 10 minutter - eller til spaghettien er "al dente".

Servering:
Serveres varm med finthakket persille på toppen.
Giv eventuelt Alle tiders hvedebr\'f8d til.

Bemærkninger:

En glimrende efterårs- og vinterspise; mager og sund, men også elegant og anderledes. En velegnet suppe til en gæstemiddag.
Velegnet til nedfrysning.

Indgået i basen i marts 2000

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu