Hoved menu:
Mettes bacalao
Art:
Hovedret
Tid:
Arbejde: 20 minutter, ventetid: 1 døgn
Til:
4 personer
Ingredienser:
1 kg klipfisk
1 kg kartofler
2 - 3 løg
1 - 2 peberfrugter
4 teskefulde koncentreret tomatpure
1 dåse flåede tomater i tern
1 god sjat olivenolie
3 - 4 dl kogevand fra klipfisken
4 fed hvidløg
malet sort peber efter behag
Chili-olie der river i m\'e5leren efter smag
Forarbejde:
Fisken udvandes i et døgn i flere hold koldt vand.
Skræl kartoflerne og pil løg og rens peberfrugter.
Skær kartofler og løg i skiver og peberen i tern.
Skræl og pres hvidløgsfed.
Fremgangsmåde:
Lad fisken simre i rent, koldt vand i 15 - 20 minutter.
Del den i passende stykker. Hvis den har skind på, skal dette nu fjernes.
Gem kogevandet.
Læg fisk, kartofler, løg, hvidløg og peberfrugter lagvis med tomatpure, tomat på dåse, presset hvidløg, chiliolie og peber efter behag.
Hæld kogevand over til det næsten er dækket, og lad det simre i cirka en time.
Servering:
Serveres straks gerne med grøn salat.
Bemærkninger:
Oprindeligt en spansk opskrift, der dog også kendes fra Norge.
Vær opmærksom på at der er meget stor forskel på prisen på klipfisk fra forskellige forhandlere!
Indgået i basen i december 2002