Russiske kirsebær ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Russiske kirsebær ifølge Clasen

Opskrifter > Syltede sager ifølge Clasen


hvem sagde "ris a la mande"?

Russiske kirsebær

Art:
Ingrediens til desserter samt drik.

Tid:
Plukketid + 5 minutter + et par måneders ventetid

Ingredienser:

  • så mange modne, sorte syltekirsebær, du kan plukke/skaffe

  • så meget vodka der skal til at dække bærrene

  • så meget sukker, som du kan lide


Forarbejde:
Pluk - eller køb - kirsebærrene. Du vil få brug for flere, end du tror!
Vask dem og lad dem dryppe af.

Fremgangsmåde:
Læg bærrene i et sylteglas med absolut tætsluttende låg.
Hæld vodka over, til bærrene er dækkede.
Tilsæt stødt melis, som opløses - gerne over flere dage. Smag på "saften" og fortsæt med at tilsætte sukker, til smagen er passende.
Lad derefter glasset stå i fred på et køligt og mørkt sted - ikke i køleskabet! - til det bliver vinter.

Servering:
Serveres til desserter: Bærrene drænes og spises. Prøv f. eks. sammen med Tofu-is med vanillesmag; det er en himmerigsmundfuld!
Pas på ikke at brække tænder på stenene!
"Saften" drikkes dertil i smukke dessertvinsglas.

Bemærkninger:
Sørg for at du ikke skal køre lige hjem derefter!
Se også Russiske hindb\'e6r.

Indgået i basen i november 2000

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu