Bagindiske kartofler ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Bagindiske kartofler ifølge Clasen

Opskrifter > Middagsretter ifølge Clasen


så eksotisk kan kartofler smage

Bagindiske kartofler

Art:
Hovedret eller garniture til hovedret (uden skinketern)

Tid:
30 minutter

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 10 mellemstore faste kartofler

  • 2 spiseskefulde rapsolie

  • 2 løg

  • 5 store fed hvidløg

  • 2 teskefulde revet, frisk ingefær

  • 100 g ærter

  • salt

  • ½ bakke karse

  • 1 teskefuld stødt gurkemeje

  • nogle dråber Chiliolie der river i m\'e5leren

  • 1 teskefuld stødt spidskommen
  • 1 teskefuld marsala
  • 1½ dl vand


Forarbejde:
Skræl kartoflerne og skær den i tern på 2 x 2 x 2 cm
Pil og findel hvidløgsfeddene.
Pil løgene og skær dem i ringe.

Fremgangsmåde:
Rist skinketern på en pande til de er lysebrune.
Løg, hvidløg og ingefær sauteres i olien i en gryde til løgringene er bløde.
Tilsæt gurkemeje, salt, Chiliolie der river i m\'e5leren, spidskommen, marsala og kartoffelternene.
Rør til alt er vel fordelt.
Tilsæt vand. Kog ved moderat varme og under løg til kartoflerne næsten er møre (15 - 20 minutter).
Tilsæt ærterne.
Kog videre i et par minutter.
Al væde skal være optaget eller fordampet.
Rør skinketernene i retten.

Servering:

Serveres med klippet karse på toppen.
Hvis kartoflerne serveres med skinketern, er det en fuldgod hovedret.

Indgået i basen i november 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu