Hoved menu:
Bagindiske kartofler
Art:
Hovedret eller garniture til hovedret (uden skinketern)
Tid:
30 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
10 mellemstore faste kartofler
2 spiseskefulde rapsolie
2 løg
5 store fed hvidløg
2 teskefulde revet, frisk ingefær
100 g ærter
salt
½ bakke karse
1 teskefuld stødt gurkemeje
nogle dråber Chiliolie der river i m\'e5leren
Forarbejde:
Skræl kartoflerne og skær den i tern på 2 x 2 x 2 cm
Pil og findel hvidløgsfeddene.
Pil løgene og skær dem i ringe.
Fremgangsmåde:
Rist skinketern på en pande til de er lysebrune.
Løg, hvidløg og ingefær sauteres i olien i en gryde til løgringene er bløde.
Tilsæt gurkemeje, salt, Chiliolie der river i m\'e5leren, spidskommen, marsala og kartoffelternene.
Rør til alt er vel fordelt.
Tilsæt vand. Kog ved moderat varme og under løg til kartoflerne næsten er møre (15 - 20 minutter).
Tilsæt ærterne.
Kog videre i et par minutter.
Al væde skal være optaget eller fordampet.
Rør skinketernene i retten.
Servering:
Serveres med klippet karse på toppen.
Hvis kartoflerne serveres med skinketern, er det en fuldgod hovedret.
Indgået i basen i november 1999