Linseret ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Linseret ifølge Clasen

Opskrifter > Ris og linser ifølge Clasen


optikerens livret

Linseret

Art:
Tilbehør til hovedret

Tid:
40 - 45 minutter

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 250 g grønne linser

  • 3½ dl vand

  • 1 teskefuld eller en brik grønsagsbouillon

  • 3 laurbærblade

  • 1 stilk bladselleri - gerne med top

  • 1 stilk timian - gerne frisk

  • 1 tørret chili

  • 3-4 spiseskeer rapsolie

  • 4 fed finthakket hvidløg

  • 1 dl hvidvin

  • 1 bundt hakket persille

  • 1 rød peberfrugt i tern

  • salt og peber


Forarbejde:
Skyl linserne, de skal ikke stilles i blød!
Skyl urterne.
Hak hvidløg og persille - hver for sig.
Skær peberfrugt i tern.

Fremgangsmåde:
Kog linserne ved svag varme i vand med bouillon, laurbærblade, bladselleri, timian og chili. Kogetid cirka 30 minutter. Fjern herefter laurbærblade, bladselleri, timian og chili.
Mens linserne koger varmes olien og hvidløget steges i 2 minutter - uden at tage farve.
Tilsæt peberfrugt og varm igennem yderligere 2 minutter.
Herefter tilsættes de kogte linser (ingen vand ved) og hvidvin. Lad simre i 5 minutter.

Servering:
Pynt med hakket persille og server straks.

Bemærkninger:
Linser indeholder blandt andet protein, jern, magnesium og b-vitamin. Menes at være godt for kolesteroltallet.

Indgået i basen i september 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu