Hoved menu:
Linseret
Art:
Tilbehør til hovedret
Tid:
40 - 45 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
250 g grønne linser
3½ dl vand
1 teskefuld eller en brik grønsagsbouillon
3 laurbærblade
1 stilk bladselleri - gerne med top
1 stilk timian - gerne frisk
1 tørret chili
3-4 spiseskeer rapsolie
4 fed finthakket hvidløg
1 dl hvidvin
1 bundt hakket persille
1 rød peberfrugt i tern
salt og peber
Forarbejde:
Skyl linserne, de skal ikke stilles i blød!
Skyl urterne.
Hak hvidløg og persille - hver for sig.
Skær peberfrugt i tern.
Fremgangsmåde:
Kog linserne ved svag varme i vand med bouillon, laurbærblade, bladselleri, timian og chili. Kogetid cirka 30 minutter. Fjern herefter laurbærblade, bladselleri, timian og chili.
Mens linserne koger varmes olien og hvidløget steges i 2 minutter - uden at tage farve.
Tilsæt peberfrugt og varm igennem yderligere 2 minutter.
Herefter tilsættes de kogte linser (ingen vand ved) og hvidvin. Lad simre i 5 minutter.
Servering:
Pynt med hakket persille og server straks.
Bemærkninger:
Linser indeholder blandt andet protein, jern, magnesium og b-vitamin. Menes at være godt for kolesteroltallet.
Indgået i basen i september 1999